A sci-fi filmekben miért van minden fajnak "világkormánya"?
Nem minden sci-fi-ben van világkormány. Közel sem. Még a futurisztikusabbak közül is legalább annyi mutat be megosztott bolygókat és fajokat. Persze a legtöbb filmben nem igazán tudunk betekinteni az az idegen faj kultúrájába, társadalmába, aminél pedig igen, ott a populárisak tényleg a világkormányosak.
Mindenesetre szerintem a globális kereskedelem és telekommunikációs hálózat megköveteli az országok egymáshoz való közeledését. Szerintem hosszabb távon elkerülhetetlen egy világkormány létrejötte, és nem fogják kikérni róla senkinek a véleményét. Persze az emberiség még túl megosztott ehhez, de a próbálkozások már most is nyilvánvalóak. Ensz, NATO, EU, FÁK, Amerikai Államok Szervezete, Arab Liga, Afrikai Unió. Csoportosulások, amik a tagországok közötti békét és nagyobb fokú együttműködést hivatottak biztosítani. Szerintem ezek a jövőben valóban egy országgá fognak egyesülni. A fejlett országok előbb, persze itt már most is nagyobb fokú az együttműködés, a fejletlen országokban pedig később ahol szemmel láthatóan most is nagyobb a széthúzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!