A kérdésre válaszolva: igen.
Amúgy nem annyira vészes, mint amennyire tűnik, csak nem egyszerre kell csinálni. Először csak a demux kimenetét írd fel, ahogy itt is van:
Ezek a kimenetek kombinációi lesznek a NAND, stb. kapuk kimemetei, és így tovább. Jó nagy táblázat lesz, de ne ijedj meg tőle, csak csinálni kell.
Igen, a táblázat nagyon hasonló lesz, csak ott kicsit másképp van az enable megoldva. A rajzodon a 0 és 1 nem számít, mindkettő engedélyez. Ha D=1, szerintem minden Y kimenet 1 lesz. A többi (ABC) bemenet értelemszerűen. Csak ugye a kis karikák miatt az aktív lesz a 0. (Ahogy a 74ALS138-nál is. És ott az E az G-nek van jelölve, és eggyel kevesebb van.)
Na, szóval ha az Enable (D) inaktív, akkor az Y-ok 1-esek. Ha aktív, akkor értelemszerűen, ahogy a 3->8 dekóder működik. Utána a kapukat, ahogy fentebb írtam.
Az elején hülyeséget írtam, bocs.
"Ezek a kimenetek kombinációi lesznek a NAND, stb. kapuk kimemetei"
helyett
"Ezek a kimenetek kombinációi lesznek a NAND, stb. kapuk BEmemetei"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!