Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Konzervált kisállatok üvegben....

Konzervált kisállatok üvegben. Mi ennek a pontos neve és hol szerezhetem be?

Figyelt kérdés

Tudjátok, filmekben is gyakran látni, hogy pl. tudósoknál vagy valamilyen egyéb szakembereknél vannak ilyenek.

Valami zöldes-sárgás folyadékban és üvegben állatok.

Érdekelne, hogy mi ennek a pontos neve, mert szeretnék többet megtudni róla, hogyan készül, pontosan milyen anyag (talán formaldehid?) stb.

Illetve nagyon tetszenek, szívesen vásárolnék (vagy készítenék, bár az szerintem így itthon nehezen lenne kivitelezhető + nem tudom, hol szereznék be bizonyos állatokat) mert nagyon érdekesnek találom és szívesen nézegetném néha és örülnék, ha ilyesmi (is) venne körül.

A színe (az állatnak) idővel kifakul? Lehet így "tárolni"

kaméleont vagy madarakat is (szerintem szép lenne - már ahogyan én elképzelem...) ?

Ja és ha esetleg tudnátok angol névvel szolgálni mérhetetlenül hálás lennék, mert gondolom arra kiadna majd pár találatot a Google. ;)

2012. jan. 28. 06:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Az a formaldehid kb. 35-40%-os vizes oldata, a formalin. Szöveteket konzerválja, ezért jó ilyen kipreparált biológiai mintákhoz.

És a kifakulás is a formalin hatása.

De azt tudd, hogy ilgen veszélyes, mérgező anyagról beszélünk!

2012. jan. 28. 10:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Tudom, de mi ennek a hivatalos neve? Mármint ennek az üveges cuccnak az állattal. Vagy nincs neki ilyen, csak körülírva lehet kifejezni?

Formalin helyett szerintetek mivel lehet még ilyet csinálni, ami kevésbé veszélyes de mégis megfelel a célra?

2012. jan. 28. 10:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudom hogy lehet-e helyettesíteni ami hozzáférhető.

Ha rá szeretnél keresni, akkor valahogy körülírva: formalinos preparátum, vagy szövet megőrzés

Angolul is hasonlókra, pl: "preservation in formalin" vagy "formalin preserved"

lesz pár találat :)

2012. jan. 28. 16:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. jan. 30. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!