Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik szakmát válasszam?

Melyik szakmát válasszam?

Figyelt kérdés
Még rengeteg időm van ezen gondolkodni, de akkor is foglalkoztat, hogy mi lesz a munkám. Szívesen lennék háziorvos, de mindenhol azt olvasom, hogy lassan ugyanannyit keresnek, mint egy takarítónő. Sokan azt mondják, legyek modell, mert jó alakom van hozzá, és azok sokat keresnek. De ha lesz gyerekem, vagy megöregszem, akkor egy idő után már nem lesz munkám. Még az újságíráson gondolkozom, de abból meg nagyon sok van. Most akkor melyiket válasszam?
2012. febr. 7. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
azért a modellség nem elégít ki szellemileg senkit, csak azokat, akiknek az agyuk már elcsökevényesedett. mihez van tehetséged?
2012. febr. 7. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem van modell ismerősöm, nem is egy, elég nagy márkánál vannak és ami az agyukkal a helyzet az annyi, hogy az egyik lediplomázott a BGF-en, a másik pedig most fog menni egyetemre.

A BGF ugyan nem egy nehéz hely, így könnyen el tudta végezni úgy is, hogy fotózásokra járt folyamatosan, de amennyiben kiöregszik a modellkedésből lesz egy biztos szakmája(:

A háziorvos pedig nagyon-nagyon jól tud keresni amennyiben tud nyitni egy magán rendelőt, de ennél a munkánál nem a pénz, hanem az a lényeg, hogy mit tesz az emberekkel ami megfizethetetlen és egy végtelenül hálás dolog(:

2012. febr. 7. 19:45
 3/5 mmT válasza:

A kérdésből ítélve elég fiatal lehetsz, szóval sztem még tényleg bőven van időd gondolkodni :)

Most sztem az lenne a lényeg, h azt mérlegeld, h milyen tantárgyak érdekelnek a legjobban, miben vagy jó. Az orvosira pl. kell a biosz, kémia, a jó gyomor, felelősségtudat. míg az újságíráshoz inkább a kommunikációs képességek, fogalmazás, nyelvtan, nyelvek, általános műveltség.

A modellkedés meg nem szakma. Ha megvannak az adottságaid csináld, de arra nem szabad alapozni.

azért írd már meg lci, h hány éves vagy :)

2012. febr. 7. 20:22
 4/5 A kérdező kommentje:
14 éves vagyok. Igazából csak a kémia nem megy, pedig ez nagyon fontos, főleg most kellet volna nagyon, mert most volt a felvételi, és nem mutat jól egy kettes a négyesek és ötösök közt.
2012. febr. 7. 21:34
 5/5 zeronibble ***** válasza:
A többségnek tényleges javakat kellene előállítania, lehetőleg szakképzetten. Szép dolog a diploma, de elég egy maroknyi diplomás 50 szakemberre és ott egy ügyes manufaktúra, és száz betanítottal ott a gyár. Semmi szükség nem kellene legyen ekkora adminisztrációra, szakemberből viszont sok területen hiány van.
2012. febr. 8. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!