Miért ilyen buták az emberek a XXI. században is?
Még mindig hisznek ilyen hülyeségekben mint Isten, vagy a reinkarnáció.
Ha kicsit gondolkodnának akkor rájönnének, hogy nem létezik egyik sem.
Honnan tudod?
Én nem tudok egyik mellett sem voksolni.
Pont azért mert sokat olvastam, meg gondolkodtam ezeken.
És ráadásul történt már egy két furcsa - szinte csodának mondható eset velem, de mégsem tudom kijelenteni hogy létezik akár Isten, akár a többi. De azt sem hogy nem.
Inkább az a butaság, ha 16 évesen elhatározod valamiről hogy ilyen vagy olyan. Pusztán érzelmi alapon, mert neked valamiért nem tetszik. Mert ha logikával jutottál volna erre, nem tennél fel ilyen kérdést, hanem kilogikáznád arra is a választ.
Azért, mert mindenki hülye, csak te vagy helikopter :-)
Akinek nem ugyanaz a világnézete, mint a tiéd, az alapból csak buta lehet? Honnan tudod, hogy a te világnézeted a helyes? Lehet, hogy más szemében az egy hatalmas ostobaság.
Én ateista vagyok kőkeményen, de nem tudod sehogy sem bizonyítani az isten létét vagy nem létét. Mivel a világ népessége legalább 50-60%-a hisz valamilyen felsőbbrendű alkotóban így nem biztos,hogy helyes lebutázni ezen embereket óriási számuk miatt.
Annyi szent : tiszteletben tartom mások vallását,feltéve hogy ne erőszakolja rám a világnézetét foggal körömmel,és NAGYON tisztelem azt hogy támaszt nyújt azoknak a vallás akiknek már igen kevés idejük maradt-e földön (bárhogy is alakul a haláluk után a sorsuk).
Pontosan miben vagy jobb a vallásos embereknél, akik kijelentik hogy hisznek Isten létezésében? Te kerek perec megmondod, hogy abban hiszel hogy nincs Isten, és az univerzum csak úgy van, céltalanul, és a semmiből keletkezett, mert csak. És ez így van, és aki nem hisz neked az buta :D
Egyébként kíváncsi vagyok a levezetésedre, miért is nincs Isten?
Ez egy kérdés, nem bizonyíték. Ha a lehetséges válaszok egyike érdekel, akkor leírom:
Tegyük fel, hogy a dolgok rendje a következő:
csak a fizikai világban van értelmezve az idő fogalma, és csak a fizikai dolgoknak van oka, kezdete, és vége. Ezzel a gondolattal egyébként görög filozófusok és a keleti vallások is foglalkoztak. A lélek létezésének, illetve Istennek, és a jónak, nincs oka. A jót nem hozta létre semmi, a jó az van, az egy idea. Isten is van, mindig is volt, és mindig is lesz. Te is vagy, mindig is voltál, és mindig és létezni fogsz. Ebből következik a reinkarnáció 5lete: mivel a lelkünk örökké létezik, és most itt vagyunk ebben a testben, és ez a test el fog pusztulni, akkor miért ne lehetne az, hogy egy másik testet fogunk kapni/kaptunk már valamikor, valahol.
sokan csak azt hiszik el, amit saját 5 érzékszervükkel tapasztalnak.
erre alapozni kijelentéseket natur, hát nem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!