A kontinensek mozognak?
Figyelt kérdés
A kontinensek régen egyben voltak, egy kontinens volt a Földön, de később szétváltak, távolodtak egymástól. Lesz olyan valamikor a jövőben, hogy a kontinensek újra összeállnak, vagy 2 kontinens "összeütközik" egymással? Vagy már örökre így maradnak a kontinensek?2009. máj. 30. 12:44
1/10 anonim válasza:
Most is mozognak, azt hiszem centiket évente. A mai GPS technológiával elég jól követhető.
2/10 anonim válasza:
Állandoan mozognak, gondold el azért vannak manapság is földrengések, amikor a "mozog a föld", a "lemezek" találkoznak egymásal. Pl. a legutobbi olaszországi földrengés. Ha nem vándorolnának a kontinensek, nem lenne földrengés sem.
3/10 anonim válasza:
A kőzetlemezek még ma is mozgásban vannak! És az előttem szólók is jól mondták, ezért vannak földrengések. Ezért keletkeznek a hegyek is, mert a egyik kőzetlemez alágyűri a másikat, s ez megemeli! Amerikában is van egy szakadék, azthiszem a Szent-András törésvonal, amelyen nagyszerűen látható, hogy évente mennyit távolodik egymástól!
4/10 anonim válasza:
például ha tanultál már felsőben földrajzot, akkor tudod h keletkeznek a gyűrthegységek is...:D
5/10 anonim válasza:
Én úgy tudom, kb. olyan gyorsasággal mozognak, ahogy egy emberi köröm nő =]
Internetes keresgéléssel/ dokumentumfilmekben lehet találni felvételeket, hogy pár ezer év múlva hogy nézhet majd ki a Föld.
6/10 anonim válasza:
Konkrétan a kérdésedre: úgy tudom, pl. a Földközi-tenger vékonyodik, és ez a 2 kontinens fog összeütközni. Néhány cm évente, úgyhogy még nyugodtan vehetsz hajót, vagy tengerparti telket...
Amúgy bárhol, ahol nagyobb hegységet látsz, ott gyűrődik a föld: pl. a Kárpát-medence oldalain is.
A kontinensek nem magukban mozognak, hanem az őket hordozó kőzetlemezekkel - tehát nagyobb egységek mozognak, és a hátukon viszik a kontinenseket, tengereket is.
8/10 anonim válasza:
Igen nállandóan mozognak és kb 80 millió év múlva lesz egy új szuperkonitnens.
9/10 anonim válasza:
Igen szuperkontinens! Érdekes de a kontinensek mozgását minden befolyásolja. Számomra a Szénd-dioxid arány befolyásolása zavar a legjobban. A multkor egy előadáson mondták hogy a szén-dioxid arányszáma lelassíthatja vagy akár fel is gyorsíthatja az úgynevezett szuperkontinens újból való kialakulását és ezzel az APOCALISIS-t. De ha részletesen érdekel a dolog akkor nézz sok DISCOVERY-t és NATHIONAL-GEOGRAPIC-ot rengeteg infót megtudsz.
10/10 anonim válasza:
Mitől lenne apokalipszis, ha ismét összeállnak a kontinensek?
Amikor először így álltak, akkor volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!