Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Rá fog jönni valaha is az...

Rá fog jönni valaha is az emberiség hogy mi az univerzum és miért van?

Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 08:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
19%

hogy mi, az folyamatosan kutatják...hogy miért, azt a fizika régóta keresi....hogy mi az értelme? :)

ez viszont értelmetlen kérdés :)

2009. jún. 1. 04:46
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

hogy mi, az folyamatosan kutatjuk, és egyre több derül ki...hogy miért, arra keresik még a választ :)

hogy mi az értelme?...ez meg értelmetlen kérdés :)

2009. jún. 1. 04:47
 13/21 A kérdező kommentje:
Az nem volt kérdés hogy mi az értelme! Miért van és mi az univerzum? ez a kérdés továbbra is, nyilván nem tudja egy ember sem:D én csak kíváncsi vagyok hogy kinek mi a véleménye, mit gondol...
2009. jún. 1. 11:30
 14/21 anonim válasza:
100%

az univerzum az egy naaagy hely ahol mi élünk, és egy csomócsomó más élőlény nem feltétlenül a Földön de ez eddig nem bizonyított (és nem is cáfolt) dolog.

és gondolom azért van hogy éljünk benne. nem mi. nemis az egyéb élőlények. csakúgy. hmm. hogy legyen. igazából nem tudom, de megnyugtat a tudat h senki más sem.

2009. jún. 5. 19:19
 15/21 A kérdező kommentje:
Senki más nem?:) Az emberek közül lehet...de biztos vagyok benne hogy van olyan civilizáció amelyik tudja hogy mi az univerzum...Vagy éppen egy faj létrehozta kísérleti helyszínnek;)
2009. jún. 9. 11:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem fog rájönni, mert nincs arra ideje.Mivel az ember evolúciója sem fejeződott mág be, ki fog halni azelött mielőtt erre rájönne. TA
2009. jún. 24. 15:52
 17/21 anonim ***** válasza:
A membránelmélet azt mondja, hogy 2 nagy membrán ütközéséből alakult ki (egy ponton) - tehát ezért van.
2009. júl. 25. 00:54
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Az univerzum egyszerűen ..van,létezik..A benne született intelligencia megpróbálja keresni az okot a miértre, tervezettséget lát/gyanít benne,a vallásos emberek pedig úgy hiszik ezt egy tőlük intelligensebb teremtmény(ek) hozták létre.(persze fel is vethetjük hogy akkor őt ki teremtette,de ebbe nem kívánok most belemenni.)

Az emberi intelligencia alapvetően nem képes megbirkózni a "semmi" az "idő" és a "végtelen" fogalmával,így hiába próbál megoldást találni a kérdésre, ezeket semmilyen intelligencia nem képes megérteni.Az élet maga egy véletlen generált megújuló változás/kialakulás a szervetlen anyagból további fejlődéssel az általában intelligenciáig vezető úttal, de ez korlátozott "élettartammal" bír "ott",szemben az anyaggal/energiával,ami mindig volt,van és lesz.

Maga az élet és intelligencia "valahol" és "valamikortól-valameddig" mindig lesz a végtelen és örök univerzumban.Az ember mindig "kezdetett és véget" lát de ez csak a saját maga végességére ad választ.

Ilyen például a nagy Bumm elmélet is, hiszen ezt diktálja az agyunk, --> valamikor el kellett kezdődni-e???... de akkor mi volt előtte?

2009. júl. 25. 14:19
 19/21 anonim válasza:
Ki nem szarja le miért van az univerzum. Az esőerdők rohamosan fogynak. Alig van már a földön tiszta iható víz és egy csomó helyen éheznek az emberek. A levegő szennyezettsége egyre csak nő, ahogy az ózonlyuk is és egyre több állat és növény faj kerül a kihalás szélére. Inkább erre kéne megoldást keresni és amikor megtaláltuk, és sikerült megoldani a problémát, akkor áttérhetünk arra, hogy miért van egyáltalán univerzum.
2009. aug. 3. 21:04
 20/21 anonim válasza:

hááát jókérdés

szerintem 2-3ezer év múlva eljut oda az emberiség által ismert tudomány, fizika és matek, hogy megfejtse azokat a dolgokat amikről még ma nekünk fogalmunk sincs

egy pár ezer év múlva eljutunk majd az űrben távolabbra is szerintem...

az egész univerzumot, minden egyes utolsó kis részét is ugyan az a motor hajtja:

minden test vonzza a másikat és minden test az energialeadásra törekszik

értjük ezt az óriási galaxisokra és a legkisebb elemi részecskékre is

ez hajtja az egészet

sokat szoktam rajta gondolkodni hogy ennek semmi értelme

vagyis hogy mér pont így van? ennyi erővel az univerzum lehetne egy vödör fagylalt is...

nagyon ajánlom mindenkinek ezt a videót

főleg a vége a durva: http://www.youtube.com/watch?v=b0lxbzgwW7I

2010. febr. 17. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!