Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Rá fog jönni valaha is az...

Rá fog jönni valaha is az emberiség hogy mi az univerzum és miért van?

Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 08:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem hiszem. Bár a világ körülöttünk fejlődik, mi magunk sztem ugyanolyan állatok vagyunk, mint ahonnan indultunk. Én mindig becsavarodom, amikor erre gondolok, a halálról nem is beszélve
2009. máj. 25. 08:54
 2/21 anonim ***** válasza:
82%

Hogy legyen. Bár akkor se lenne igazából másabb semmi, ha nem lenne, csak tágasabb lenne a tér.

De most gondolj bele: bolygók, csillagok, galaxisok, csillagködök, aszteroidák... meg persze itt-ott élet. Szép meg jó meg minden, de a nagy egészt tekintve mit számítanak? Semmit. Még a leggigászibb tragédiák is csak apró helyi események egy végtelen világmindenségben (nem csak a parányi univerzumunkról beszélek, hanem a teljes mindenségben, amiben ez is elhelyezkedik). Előbb-utóbb pedig a csillagok is kihúnynak, összeesnek, a bolygók meg kihűlnek és megfagynak, a rajtuk lévő élettel is.

Persze kellően fejlett technológiával akár az űrbe is ki lehet költözni önellátó állomásokon/űrhajókon, de ezek megint csak parányi szigetek lesznek a végtelen mindenségben. De még ha olyan csodálatos technológia is lenne, amivel egy egész csillagot lehetne teremteni a semmiből valahogy, az is csak helyi esemény lenne, és a nagy egész tekintetében megint nem számítana semmit.

Bárhogy is forgatod a dolgot, hosszú távon minden teljesen közömbös. Végső soron az egész nem más, mint végtelen lehetőségek tárháza, hogy egy ideig ki lehessen próbálni mindenfélét, és legyen esély bárminek a megtörténésére. De nem hinném, hogy ezen kívül bármilyen egyéb "miért"-et lehetne találni.

2009. máj. 25. 10:14
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, belülről erre nehéz lenne rájönni. Nem tudjuk kívülről nézni ezt sajnos.
2009. máj. 25. 12:57
 4/21 anonim ***** válasza:
63%

Amit számodra jelent,ennyi.

Az ember véleménye mindig szubjectiv.

Egyébként ha annyira lényeges lenne ,tudnánk róla.

2009. máj. 25. 13:15
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy "mi az univerzum", egy definíciós kérdés, tehát már most tudjuk. Univerzum az, amit akként definiáltunk (pl.: az univerzum mindennek, ami van, összefoglaló neve).

Miért van? ez egy sok évezredes kérdés, és nem fogunk közelebb kerülni a megválaszolásához, mert a tudományaink csak a világon belüli megismerést teszik lehetővé, az egész világegyetem előzményeiről elvileg és gyakorlatilag sem lehet értesüléseket szerezni.

2009. máj. 25. 13:24
 6/21 anonim válasza:
79%

Nem. Az emberiség egy részét, a tudósokat pont az hajtja előre, hogy megtalálják erre a választ, de ha megtalálnák, nem lenne mit tovább kutatni. Viszont a keresés közben egyre többet tudnak meg a világról és ezt hasznosíthatják az emberiség számára.

Hogy miért van az univerzum, senki sem tudja és emberi gondolkodás fel sem foghatja például azt, hogy nincs mindennek oka. Az, hogy mindennek oka van, csak az emberi életben igaz, és ezért próbáljuk meg mindennek megkeresni az okát, pedig kilépve az emberi gondolkodásból ki tudja, hogy milyen dolgok lehetnek.

Az univerzum volt, van és lesz. Csak van és kész. Ezt nehéz felfognunk, nem is tudjuk, de így van.

Aki Istenben hisz, annak Isten volt, van és lesz.

El kell fogadnunk, hogy nem érthetünk meg mindent, és arra kell törekednünk, hogy amit az univerzum, azon belül a Naprendszerünk és a Föld tud nyújtani nekünk, élvezzük. Azt kis időt töltsük boldogan itt a világban.

2009. máj. 26. 10:34
 7/21 anonim ***** válasza:
51%
Az Univerzum, egy számítógépes program. Benne minden logikusan, okkal történik. De ezzel a logikával nem lehet megfejteni az Univerzum létezésének okát. Mint ahogy az Excel programban is ha ismered a képleteket, függvényeket, nagyon jól tudsz benne számolni, de arra nem tudsz ezekből rájönni, hogy miért és hogyan jött létre az Excel program. Isten alkotott mindent, Ő a programozó.
2009. máj. 26. 17:09
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Wake up Neo ...
2009. máj. 29. 22:23
 9/21 anonim válasza:
63%
Nézd meg a National Geographicon az "Utazás az univerzum pereméer" c. műsort. Szerintem érdekes.
2009. máj. 30. 08:21
 10/21 anonim válasza:
75%
Szerintem már régen rájöttünk csak alapvető emberi tulajdonságunk, hogy nem szeretünk tudomást venni a tényekről, csak azért, hogy ne kelljen szembenézni a valósággal és kicsit bonyolultabb legyen az életünk. Ha érdekel a téma rengeteg könyv íródott már ezzel kapcsolatba. Vannak filozófiai írások de vannak szárazabb fizikával és csillagászattal kapcsolatosak. Én a filozófiai írásokat jobban szeretem. Ajánlom figyelmedbe Friedrich Nietzsche-t, akinek nagyon jó gondolatai vannak magával az emberi léttel kapcsolatban.
2009. máj. 30. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!