Mi az ember? Miért különbözik minden mástól a földön, hogy lehet hogya majmok megmaradtak majomnak? Márha evolúció volt.
ha vesszük azt, hogy evolúció, és a majmokből fejlődött ki az ember és ehhez millió évek kellettek, na ez hogy történt?
szóval ok volt neandervölgyi meg több fázisa a humanoidoknak, de a majmok is voltak, és azok azóta ugyanolyanok, és mi is nagyon régtóta ugyan olyanok vagyunk. szóval, a világ egyszer gondolt egyet, hogy legyen evolúció és elkezdett minden változni? most meg már tök régóta csak az ember magassága változik?
másrészről, miért mi emelkedtünk ki, hogylehet, hogy ennyire magasabb szinten vagyunk minden más teremténynél?
megeshet, hogy nem a földről származunk? de akkor mi az a véletlen egybeesés a majmokkal? miért hasonlítunk?
lehet, hogy a majmok, a föld emberei? csak fejletlenebb ez az egész bolygó nálunk?
tudom, hogy nincs válasz ezere, csak érdekelne mások véleménye erről az ufós, evolúciós, akár istenes témában.
Minden héten van egy ilyen kérdés???
Ha legalább azt elolvastad volna, amit idáig a témában írtak itt - már sokkal okosabb lennél. Akkor nem írnál ekkora bődületes butaságokat.
Először is: nem a majmokból fejlődtünk!!!
Másodszor is: közös ősünk volt.
Harmadszor: ehhez a közös őshöz képest a majmok sokkal többet fejlődtek, mint mi! Csak nekik nem az agyuk.
Negyedszer: nem "ugyanolyanok"! Említetted ugye az évmilliókat... képzeld: azalatt változtunk, lassan.
Akkor most 100 vagy 1000 év alatt mekkora változást vársz?
A többi kérdésedre is válaszoltunk már itt - de szerintem simán csak provokátor vagy, úgyhogy azokat most nem írom le, mert hosszabb válaszok. Amúgy is nyilván kiírt neked jó párat, mikor föltetted a kérdésed.
Olvass nyugodtan vissza és használd a keresőt. Neked sem tilos.
Vegyük csak sorra.
Valamikor volt egy majom népesség, és ebből alakultak ki az emberek és a majmok. A fejlődés azért vált el, mert az ember és a mai majmok ősei különböző körülmények közé kerültek. Az ember fejlődése sem volt egyenes ágú, a neandervölgyiből sem sok került át belénk. A majmok sem ugyanolyanok, mint az ősi majmok, de csak azért, mert a körülményeik megváltoztak. Vannak fajok, amik hosszabb időtávon sem változnak külsőleg; de attól még lehet belőlük egy leágazás, ami egészen más irányt vesz.
Az elefántnak ormánya van, az embernek esze. Igaz, hogy sok állat okosabb, mint a legbutább ember, de azért mégiscsak az ember hajtja a lovakat, és nem egy csimpánz. Továbbá nem helyes az egyik faj átlagos egyedét a másik faj legbutább egyedével összehasonlítani. A magasabb rendűséget felejtsd el; az elefánt az ormányt tekintené a kiemelkedés bizonyítékának.
Tök régóta nem változik az ember? Ez nem igaz, különben már nem élnénk. Az immunrendszernek lépést kell tartania a kórokozókkal. A külső változás kevés, mivel inkább a kultúrával alkalmazkodunk a körülményekhez, és nem várjuk meg, amíg a nem alkalmazkodók kihalnak. Kérdező, te meg tudod inni a tejet? Ez egy változás az evolúciós közelmúltból, úgy 10 ezer évvel ezelőttről.
elnézést, hogy hülye kérdést tettem fel és lerágott téma, de mégis kaptam válaszokat =) amik érdekesek, és utolsó tudom, ismerem a tejes cuccot is. nem nekünk találták ki. de ez mégsem olyan nagy változás, szal szerintem nekem jól jönne még 2 kéz mert úgy könnyebb lenne sok minden :D de nem hiszem, hogy emiatt 10millio évvel később elkezd valahogy mutálódni még 2 kéz... olyan hihetetlennek tűnik.
de szerintem, most pont az jutott eszembe, hogy mivan ha minden evolúciónak saját történelme volt. ez lehetséges? (tudom semmi bizonyítékot nem találtak erre)
de mivan ha mondjuk a neandervölgyieknek is volt egy ien 2012 + kristus előttös élete? csak nem találtuk meg. és valami amnézia során újra kezdtünk mindent, kicsit fejlettebb testben?
"Miért különbözik minden mástól a földön, hogy lehet hogya majmok megmaradtak majomnak?"
Ha a kereszténység a zsidó vallásból származik, akkor hogyan lehet hogy a zsidók megmaradtak zsidónak? Ha az amerikaiak az európaiakból származnak, hogyan lehet hogy az európaiak megmaradtak európainak?
"de a majmok is voltak, és azok azóta ugyanolyanok, és mi is nagyon régtóta ugyan olyanok vagyunk."
Sem a majmok nem ugyanolyanok, mint ötmillió éve voltak, sem mi nem vagyunk már ugyanolyanok. Pl. vannak akik már tudnak tejcukrot emészteni és vannak, akik megmaradtak ahogy voltak, és nem emésztik a tejcukrot. [link]
"most meg már tök régóta csak az ember magassága változik? "
Te egy jó negyven éves folyamatot akarsz összehasonlítani egy jó négy-ötmillió éves folyamattal. A probléma ezzel az, hogy mondjuk a négymillió év éppen csak százezerszer több, mint a negyven.
"másrészről, miért mi emelkedtünk ki, hogylehet, hogy ennyire magasabb szinten vagyunk minden más teremténynél? "
Miben vagyunk magasabb szinten? Rossz a látásunk, a hallásunk, a szaglásunk, gyöngék vagyunk, se bundánk, se karmaink, születésünk után hihetetlenül sokáig gondoskodásra szorulunk. Egyetlen egy dologban vagyunk csak jobbak: Nagyon hatékonyan tanulunk új ismereteket.
"megeshet, hogy nem a földről származunk? de akkor mi az a véletlen egybeesés a majmokkal? miért hasonlítunk? "
Nem véletlen egybeesés. Közös őseink voltak.
"de mivan ha mondjuk a neandervölgyieknek is volt egy ien 2012 + kristus előttös élete?"
Egy civilizáció nem feltétlenül műszaki. Elméletileg elképzelhető, hogy létezett mondjuk egy ősi rovar- vagy dinócivilizáció, mely nem használt eszközöket, de gyönyörű népmeséik meg népdalaik voltak. De erről mi semmit nem tudunk, mert ez 1. irtó rég volt, 2. nem írták le és 3. nem tőlük származunk. A neander-völgyiekkel nagyjából ugyanez a helyzet, esetleg az utolsó pontnál zavarodik meg egy picit a dolog.
"ennyire magasabb szinten vagyunk minden más teremténynél?"
Bármennyire próbálunk elkülönülni a természettől, ugyanúgy részei maradunk az ökoszisztémának, mint a majmok, fák vagy amőbák. Sajnos a "természet urai"-szindrómánk, a túlszaporodásunk, de főleg a hulladékaink súlyosan megbontották a természet érzékeny egyensúlyát, és félő, hogy a természet "visszavág". Vagy legalábbis megpróbálja, ha bele is pusztul. De drágán fogja adni...
"megeshet, hogy nem a földről származunk?"
Meg hát. De hát Föld sem a Földről származik. Egészen jó dokumentumfilmek vannak erről tucatnyi tévécsatornán, az internetről nem is beszélve. Mindegyik egy picit másképp mutatja a dolgokat, de a lényeg ugyanaz: nem mi vagyunk a világ köldöke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!