Hogyan tanulhatok meg legkönnyebben zongorázni az alapoktól? Tippeket, ötleteket várok, internetes, bevált módszereket!
Én is csak hallás alapján tanultam 15 éve szintetizátoron, akkor még kazettáról hallgattam újra és újra a zenéket..
A hallásod a sok gyakorlással kialakul, pár hónap után jobb kézzel már szinte első próbálkozásra le tudsz játszani bármilyen idegen dallamot.
Konkrét ötletek:
1) Ma már a youtube-on rengeteg oktatóvideó található különböző stílusban, mutatnak ötleteket, trükköket, tippeket, persze angol nyelven (piano tutorial, lesson,cover,stb)
2) léteznek midi fájlok, amiket megfelelő lejátszóprogrammal (pl. én a régi midisoft studio-t használom) megjelenítik a kottát, így a bonyultabb részeket lelassítva meg tudod tanulni..
3) gyakorlás, türelem, gyakorlás..
4) lehetőleg felejtsd el a transzponálás funkciót, előbb-utóbb egyre több hangnemben kell otthonosnak lenned
5) tanulj skálákat, szólókat, vedd észre bennük a logikát, kombináld őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!