Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Létezik valami módszer a...

Létezik valami módszer a rendszeres tanulásra? Úgy értem, hiába tanulok napi 3 órát ebből 2 őt nem bírok már figyelni. Létezik erre vmi módszer ami bevált?

Figyelt kérdés
Ha gépen tanulok akkor, mindig elkalandozok,viszont szintem minden tananyagom digitális formában van,nyomtatni meg ennyit nem lehet..:/
2011. dec. 4. 19:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Inter-nyet. :) Kapcsold ki a netet. Mellette tegyél fel új háttérképet: fehér alapon, Painttel, hatalmas vörös betűk: "Húzol vissza rögtön tanulni! Bukás lesz belőle"

Az asztali ikonokat húzigasd ki a szélére, hogy ne takarják a szöveget. Tálca automatikus elrejtése. Akármilyen formátumban olvasol, vagy diavetítés, vagy teljes képernyős módban tedd. Ha teheted, mindent konvertálj pdf-be.

Ha megvagy a beállításokkal, és leültél tanulni, akkor húzd ki az egeret (a billentyűzetet hagyhatod, valamivel léptetni kell), ez sokat segít.

Hasznos még, ha azzal a határozott céllal ülsz le, hogy te most 3 órát tanulsz. Itt a vizsgaidőszak (ha van olyanod), hajtani kell.

Persze mindez felülírható, de valamennyit segít. Viszont arra ügyelj, hogy legyen a kezed ügyében némi ropogtatnivaló, egy kevés teával. (Az a legjobb, ha csinálsz egy bödönnel, és azt viszed be a szobába.) Így még azt a lehetőséget is kihúzod, hogy folyton felpattanj a tanulás mellől "csak egy kis csipszért", vagy "újratölteni a bögrét". Persze így percenként fogsz a vécére járkálni, de ehhez már akarat kell, hogy ne minden oldal után tedd.

Az is segít, ha gép előtt tanulsz, hogy kb. negyedóránként felállsz és megropogtatod a csontjaidat. Pár karkörzés, kis csípőkörzés, két-három gugolás, vissza tanulni. Tényleg jól jön, frissíti az elfásult izamidat, beindítja a vérkeringést, jobban fog tőle az agyad, jobb kedvvel fogsz tanulni is.

Mindegyik módszert kipróbáltam, mindegyik segített a leghúzosabb vizsgaidőszakban, mikor már élni sem volt kedvem, nehogy tanulni (első záróvizsga... és én hülye, még azt hittem, az nehéz), de a legjobb, leghatékonyabb módszer egy anyuka, aki félóránként benéz, hogy "na, tanulsz? kikérdezhetem?". (Ettől ugyanis olyan ideges leszel, hogy hamar megtanulod, ledarálod neki, majd mész a dolgodra, és az indulat segít megtartani a tudást a fejedben a vizsgáig, mikor szemtől szembe ülsz a tanárral, és másra sem tudsz gondolni, mint anyukád hangjára, hogy "kikérdezhetem?".) :)

[Bár megjegyzem, ez utóbbira nekem sosem volt szükségem, de évfolyamtársak beszámolója alapján hatásos.]

2011. dec. 4. 19:51
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

"Bukás lesz belőle"

Szkeptikusként mondom, hogy ezt ne írd le sehova. Komolyan beagykontrollozod, van pár sikertörténetem, higgy nekem. ne írj le ilyen negatív dolgokat, mert bevonzod:D

2011. dec. 5. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!