A droid (android) ember külsejű, emberszerű robot. Egy általános robot pedig lehet bármilyen, feladattól függően.
A Csillagok háborújában a kis R2D2 egy robot. A nagy beszélő C3PO bedig azon belül egy android.
Függetlenül attól, mennyire intellingens.
A linkről:
"A szót George Lucas ... az android („robotember”) szóból alkotta meg, mely az emberi külsőt, vagy akár az életműködést is utánzó robotokat jelenti."
Magyarul a droid szó egy filmes ál-szakszó. Mivel a tudomány témakörben vagyunk, továbbra is fenntartom, amit írtam. (09:04 voltam.)
Abban hogy az első csak a Csillagok Háborújában van :D
(Ahogy előző is írta.)
Az android és a robot szavak az már jobb téma. A két szó eredetileg gyakorlatilag szinonim jelentésben alakult ki, de a modern szóhasználatban a robot bármilyen mesterséges, önálló munkavégzésre képes gép (a "gép" szó szintén tágabb, mint a köznyelvi használatban, mert nem önálló eszközöket (különösen ha azok bonyolultak) is magába foglal). Az android pedig a mesterséges, emberi alakot és viselkedést utánozó robot.
Modern sci-fi zsargonban a robot általában a kezdetlegesebb, elektromechanikus gépember, az android pedig a modernebb, emberhez hasonló felépítéssel (szerves anyag vagy műanyag, belső szervek, mesterséges vér stb.) és viselkedéssel bíró lény.
A robot olyan szoftveresen vezérelt gép, amely a programjától függően önállóan képes munkafeladatok, cselekménysorok végrehajtására.
A droidnak nem tudom a pontos megfogalmazását, de ha benézel az Ezotéria topicba, akkor igen sokat megismerhetsz közülük :)
^ 2x thread necromancy pont, yeahhhhhhh
Bázz az én jó válaszomat 38%ra pontozták, ezek tuti azt hiszik, hogy a "droid" az egy ténylegesen létező fogalom, nem csak az 'android' Star Wars-osított változata :D
Nem sci-fi-ből kéne tudományt tanulni gyerekek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!