Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miben különbözik a droid és a...

Miben különbözik a droid és a robot?

Figyelt kérdés

2011. nov. 5. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
A droid bizonyos fokig képes önállóan cselekedni és dönteni, helyzettől függően, míg a robot csak arra képes, amire beprogramozták, ha változnak a körülmények, nem képes megváltoztatni a munkamenetét. A droid képes rá egy szintig.
2011. nov. 5. 16:31
 2/8 anonim ***** válasza:
42%

A droid (android) ember külsejű, emberszerű robot. Egy általános robot pedig lehet bármilyen, feladattól függően.

A Csillagok háborújában a kis R2D2 egy robot. A nagy beszélő C3PO bedig azon belül egy android.

Függetlenül attól, mennyire intellingens.

2012. jún. 13. 09:04
 3/8 anonim ***** válasza:
45%
2012. jún. 13. 11:25
 4/8 anonim ***** válasza:
35%

A linkről:

"A szót George Lucas ... az android („robotember”) szóból alkotta meg, mely az emberi külsőt, vagy akár az életműködést is utánzó robotokat jelenti."

Magyarul a droid szó egy filmes ál-szakszó. Mivel a tudomány témakörben vagyunk, továbbra is fenntartom, amit írtam. (09:04 voltam.)

2012. jún. 13. 12:30
 5/8 Vree ***** válasza:
39%

Abban hogy az első csak a Csillagok Háborújában van :D

(Ahogy előző is írta.)

Az android és a robot szavak az már jobb téma. A két szó eredetileg gyakorlatilag szinonim jelentésben alakult ki, de a modern szóhasználatban a robot bármilyen mesterséges, önálló munkavégzésre képes gép (a "gép" szó szintén tágabb, mint a köznyelvi használatban, mert nem önálló eszközöket (különösen ha azok bonyolultak) is magába foglal). Az android pedig a mesterséges, emberi alakot és viselkedést utánozó robot.

Modern sci-fi zsargonban a robot általában a kezdetlegesebb, elektromechanikus gépember, az android pedig a modernebb, emberhez hasonló felépítéssel (szerves anyag vagy műanyag, belső szervek, mesterséges vér stb.) és viselkedéssel bíró lény.

2012. jún. 13. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:

A robot olyan szoftveresen vezérelt gép, amely a programjától függően önállóan képes munkafeladatok, cselekménysorok végrehajtására.

A droidnak nem tudom a pontos megfogalmazását, de ha benézel az Ezotéria topicba, akkor igen sokat megismerhetsz közülük :)

2013. okt. 31. 17:08
 7/8 Vree ***** válasza:

^ 2x thread necromancy pont, yeahhhhhhh

Bázz az én jó válaszomat 38%ra pontozták, ezek tuti azt hiszik, hogy a "droid" az egy ténylegesen létező fogalom, nem csak az 'android' Star Wars-osított változata :D

Nem sci-fi-ből kéne tudományt tanulni gyerekek

2013. okt. 31. 17:44
 8/8 anonim válasza:
"Hirtelen át transzformáltam robotból droiddá. [Különbség: A robotok nem képesek az érzelmek kimutatására (hacsak nem programozták be rá) ezzel szemben a droidok képesek.]"
2015. aug. 7. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!