Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyire éri meg egy usb-s...

Selender kérdése:

Mennyire éri meg egy usb-s mikroszkópot venni?

Figyelt kérdés

ilyenre gondolok pl.: [link]

A másik típus, amit találtam az is jónak néz ki, csak nem lehet gépre csatlakoztatni és nincs beépített fénye, ezért nem tudom, hogy milyen képminőséget adna, ha egy sima kis lámpával világítanám. Jelenleg LED-es bicajlámpát használok erre a célra, a gagyi mikroszkópomnál.

2011. okt. 30. 21:31
1 2
 11/14 anonim válasza:

Hi!

Végig olvastam a dolgokat, jó... :P

Elárulom, hogy hagyományos mikroszkópot is tudsz használni, ha a tetejére egy jobb minőségű (pár ezresért kapni) USB-s Webcamot szerelsz! Fixen rögzítve persze. Ha hagyományos jó minőségű mikroszkóphoz hozzájutsz, akkor ez egy ügyes, olcsó megoldás lehet, és természetesen a ledes bicaj lámpából is vannak, amik fényereje állítható... ;)

Mi mobiltelefon hajszálnál vékonyabb forrasztásaihoz használtuk, a monitoron néztük a műveletet. :)

Nem részletezem, igen jól használható szvsz. ;)

2012. jún. 5. 13:33
 12/14 A kérdező kommentje:
Azóta beszereztem egy jóféle hagyományosat. Tehát azt mondod, hogy egy egyszerű webcamot rögzítsek normálisan és jól lesz?
2012. jún. 5. 17:39
 13/14 A kérdező kommentje:
Ja és lenne valami tipped, hogy miként rögzítsem normálisan? Mert a szememnek se mindegy, milyen messziről nézem, szóval nem tolhatom egyenest ütközésig a lencsének a kamerát.
2012. jún. 6. 12:40
 14/14 anonim válasza:

Bocsi, azóta nem néztem erre, és valamiért nem értesített az oldal a kérdésedről.

A WebCamok lencséje is állítható foncsorú! ;)

Egy szorító bilincs megteszi, bármelyik barkácsboltban kapható, de a szigetelő szalag is megfelel.

Kísérletezd kis a kép élességét, és úgy rögzítsd, amikor már jó!

"Két dolog kell az6 élethez: WD40, és szigetelőszalag.

WD40: ha nem mozog, de kellene.

Szigetelőszalag: ha mozog, de nem kellene."

2013. ápr. 11. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!