Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyire éri meg egy usb-s...

Selender kérdése:

Mennyire éri meg egy usb-s mikroszkópot venni?

Figyelt kérdés

ilyenre gondolok pl.: [link]

A másik típus, amit találtam az is jónak néz ki, csak nem lehet gépre csatlakoztatni és nincs beépített fénye, ezért nem tudom, hogy milyen képminőséget adna, ha egy sima kis lámpával világítanám. Jelenleg LED-es bicajlámpát használok erre a célra, a gagyi mikroszkópomnál.

2011. okt. 30. 21:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ez nem rossz, mert olcsó, és ilyen alapo egy próbát megér annak, aki csak hobbiból akarja nézegetni a papucsállatkákat, de egy rendes leselejtezett egyetemi fénymikroszkóp (nagy, nehéz, ronda, tükrös) nagyobb nagyításokat is bír, bár a képet nem lehet egyből gépre vinni és digitalizálni.

Attól függ, mire kell. Ha csak jó mókának, és nem preparálnál bonyolult dolgokat vele, akkor ilyen áron simán megéri. Ha komolyabb terveid vannak, pl. mikroszkópos képes készítése (akár művészi fotóként, akár hobbi természetbúvárkodásból), akkor ajánlok egy rendes fénymikroszkópot, mert ez a digitális szép meg jó meg minden, de inkább csak a hab a tortán, nem a torta maga.

2011. okt. 31. 19:43
 2/14 A kérdező kommentje:

[link]

ő lenne a másik, akit kinéztem magamnak.

igazándiból hobbinak kéne meg azért vmennyire komolyabb dolgok miatt is, hiszen mégis csak biológiával fogok foglalkozni majd életem nagy részében

2011. okt. 31. 22:32
 3/14 anonim ***** válasza:

Ez csini. Azonban ez nem lesz külső fényforrásos, ez tükrös. Kell hozzá egy pici lámpa, és ügy megoldva. Ebben nem lehet lámpát beépíteni, mert át kéne alakítani az alját, de ha te magad leszereled és beteszel a tükör helyére egyet, az is egy megoldás.

Amúgy ha biológiával fogsz foglalkozni, akkor lesz egy rendes mikroszkópod. Kapsz. Már ha mikroszkopizálni kell. Ha nem, akkor persze nem adnak, senki sem hülye... És hidd el, bőven elég lesz az, hogy az egyetemen van egy mikroszkópos helyed. Nem akarsz te majd 8 óra mikro. után még otthon is...

2011. nov. 1. 18:31
 4/14 A kérdező kommentje:

külső fényforrás alatt én is a tükröset értettem. hogy nem beépített hanem mellé egy kis lámpa

azt nem tudom hogy fogok-e kapni, de mondjuk lehet igazad van... lehet ott meg fogom majd unni az egészet. :D

2011. nov. 2. 10:42
 5/14 anonim ***** válasza:

Én az egyetem első éve alatt egy életre megutáltam a mikroszkópozást, a második év után a pokolba kívántam, a harmadik évben kezdett picit érdekessé válni, de egy baleset miatt újra megutáltam (ugyanis szemüveg nélkül "ajánlott" [valójában "kell"] mikroszkopizálni, de én szemüveg nélkül nem látok... főleg nem a szemüvegemet - de végül megúsztam, kellett venni egy új szemüveget, egy új köpenyt, kifizetni a laborkárt, és még csak sebészet sem lett belőle). Aztán master képzés alatt mikroszkóp alatt boncolás a szakdolgozat miatt... és itt végleg feladtam.

De ha van egy pici érzéked a rajzoláshoz, imádni fogod. Tényleg szép. (Illetve nem árt, ha van kézügyességet, a metszésnél szükség lesz rá.) Ha meg szemüveges vagy, mindig, ismétlem, mindig tegyél kis színes post-it cetliket a szemüvegre, mielőtt leteszed az asztalra. És minden mástól távol ülj le mikroszkópozni, mondjuk fél méterrel. Bunsen meg akkor se égjen, ha kell, de ha mindenképpen szükséges, hát sárga lángon, látványosan. :)

2011. nov. 2. 19:51
 6/14 A kérdező kommentje:

Ezt a szemüveges bonyodalmat most nem értem. :D

Milyen baleset történt veled?

Amúgy szemüveges vagyok, de a nélkül is tudok mikroszkópozni.

2011. nov. 2. 21:01
 7/14 anonim ***** válasza:

Mikrobiológia Gram-festés gyakorlat. (Az a festék sosem jön ki a ruhából. Sosem.) Rá kell égetni a bacikat a tárgylemezre, mert ez gyors fixáció, szóval volt festék, Bunsen-égő (persze "láthatatlan lángon", legmagasabb hőfok), mikroszkóp... és mindez az asztalon, egymástól nem messze, hogy elérjem. Én meg letettem a szemüvegemet. Aztán mikor megpróbáltam visszavenni, mivel nagyon vékony a keret, a lencse meg épp nem csillogott, tapogatóztam, belenyúltam a festékbe, magamra öntöttem első ijedelmemben, majd "afrancba" felkiáltással egy széles mozdulattal indultam volna a mosdóhoz, de szembe jött a Bunsen-égő. Ekkor még beletenyereltem a tárgylemezekbe, amiket a további festéshez pakoltam ki száradni, és végül levertem a szemüveget, amire az osztálytársam teljesen véletlenül rálépett a kavarodásban.

(De a Vision Express teljes körű garanciát vállalt a szemüvegemre 3 évig, mert az előtte lévőt is úgy törtem el, hogy nem találtam, aztán ráültem, és az ilyen károk esetén is féláron cserélték a szemüveget.)

2011. nov. 3. 16:55
 8/14 A kérdező kommentje:

szerencsétlen véletlenek összessége... akkor neked pont összejött.

és milyen egyetemen tanulsz/tanultál vagy mit dolgozol most?

2011. nov. 5. 14:03
 9/14 anonim ***** válasza:
ELTE TTK, biológia, jelenleg is itt dolgozom a nem tudom, milyen nevű tanszéken, mert épp most váltunk nevet (de Növényrendszertani és Ökológia Tanszék voltunk és egyelőre vagyunk - de mindenki szerint passzolna hozzánk az Egy Igaz Biológia Tanszék elnevezés, csak a vezetőség kiröhögte).
2011. nov. 5. 17:53
 10/14 A kérdező kommentje:

:D:D

értem. jó munkát! :D

2011. nov. 6. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!