Mekkora nagyítású mikroszkópot kellene használnom?
Figyelt kérdés
Egy 50 mikrométer nagyságú sejtszerkezetet szeretnék megvizsgálni, persze elég, ha a látótér 1/16-át, vagy 1/32-ét teszi ki. Mekkora nagyítású mikroszkópot kell használnom? Tudom, hogy ez matematikai kérdésnek is beillik, de várom a mikroszkóp használók (biológia fakultációsok) kedves válaszát! (mondjuk 100x, esetleg 400x -os nagyításnál erősebb mikroszkópot nem tudnék venni -pénzügyileg-)2010. jún. 17. 07:07
1/2 anonim válasza:
Én pontosan nem tudom, de a 100szoros semmit nem ér, ugyanazt látom benne, amit szabad szemmel is. Szerintem vedd meg a 400szorosat. A milliméter egyhuszada, amit néznél...
Ja és gondolom, később is szükséged lenne rá. A húgom biosz faktos volt, nekünk 300szoros a mikroszkópunk és néha kevésnek bizonysult.
2/2 anonim válasza:
Én 100-200on szoktam szöveteket nézni, tehát sejtorganellumoknál 400 alatt nem nagyon éri meg gondolkodni, maximum olyan festésnél, de még 400ra is azt mondom, hogy necces lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!