Melyik egyetemet és milyen szakot javasolnátok továbbtanulásra?
"tanulj több matemtikát az iskolain kívül."..
Szerintem felesleges, én gimiben jóval többet jártam az iskola mellé, mint órákra, így nyilván matekból is a bukás szélén táncoltam, mint szinte mindenből.
Mégis megszereztem a diplomát. Főiskolán/egyetemen úgyis a újratanulod az egész matekot, de komolyan, kb. onnan indul az egész, hogy halmaz..(aztán a végére persze nagyon eldurvul, de szerintem nem kell hozzá a középiskolás matektudás, hogy követni tudd)
"De ahhoz még tanulj több matemtikát az iskolain kívül."
Minek? Komolyan kerdem. Milyen matekot nem tanitanak meg az egyetemen, ami a programozashoz kell?
Én is azt mondom, nem kell külön a matek, megtanítják.
Döncike:
gyakorlatilag semmit nem tanítanak középszinten, ami majd egyetemen kell. A biológia szakhoz, ami ugye közel sincs a matekhoz olyan matematika alapozónk volt, hogy középzintűvel csak pislogtam. Se mátrix, se határérték, se deriválás, se integrálás... Szégyelltem magamat, hogy ezeket tanulnom kell, és nem tudom.
Persze ha jó a gimi, középszinten is tanítanak annyit, hogy elég legyen. (Én sajnálom, hogy az Istvánban nem mentem emelt matekra. Jó tanárom lett volna. - Ja, kérdező, bocs, de nem István szintén? 5 éves a nyelvi osztálya. Persze máshol is. De talán...)
"Szégyelltem magamat, hogy ezeket tanulnom kell, és nem tudom. "
En is biologiat csinaltam, es en se tanultam gimiben a fennt emlitett dolgokat. Azert mentem egyetemre, hogy majd ott megtanuljam. Ugy erzem felesleges lett volna olyan dolgok megtanulasara pazarolni a gimis eveket, amit majd egyetemen kell megtanulni. Kulonben minek az egyetem? :-D
"gyakorlatilag semmit nem tanítanak középszinten, ami majd egyetemen kell."
Azért az egyenletrendezés, -megoldás (legalább másodfokig), trigonometria és hasonlók erősen kellenek, és azokat nem veszik újra, de az tény, hogy ha ezeket nagyjából tudod, nagy gond nem lehet. :)
Amúgy nézhetsz olyat is, hogy mechatronika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!