Van hátránya is a napelemnek?
Nemrég olvastam a Blikkben, hogy nem engedték Sean Pennek (azt hiszem neki), hogy a kastélyát napelemmel rakja tele, mert hogy az a dús erdő és növényzet kárára lehet, ami körülveszi birtokát.
Igaz lehet ez? Konkrétan milyen kárt tudnak okozni a napelemek?
A blikk egy bulvár lap,és tele van sztárokkal meg hülyeségekkel. Mi az hogy nem engedik meg valakinek hogy a saját telkén napelemeket rakjon le???Na nee..
Ne a Blikket vedd hiteles forrásnak,el ne hidd már el ezt a butaságot,ott azt írnak le amit akarnak..csak növeljék az eladási példányszámot.
A hátránya egyébként az hogy drága,és gyártása során sok környezetre káros anyagot használnak fel mellékként,illetve vizet szennyeznek meg vele,de ez bármire ráfogható a mai ipari világunkban,egy tv-re,kocsira,mikróra mobilra stb.
Önmagában azonban sehogy sem káros, ezek szerint egy útjelző tábla is ha árnyékot vet egy kis fára,akkor már károsítja a környezetet?
Ilyen kár úgy lehet, hogy kiirtod az erdőt, és a mezőre lepakolod a napelemeket. Ha a tetőre rakja, akkor azon kívül, amit az előző válaszoló említett, más kára nincs.
De a Blikknek ne higgyünk már...
1. A BLIKK cimu formedveny cikkiroit el kell kuldeni egy kis angol nyelvtanfolyamra.
2. fel kell irni nekik a fogalmazas-segito tablettat
3. Sean Penn az egyik napenergia-ceg legnagyobb reszvenyese-tamogatoja
4. a napelemek - NEM napkollektor, az mas - szoval a napelemek legnagyobb karat az elektromos cegek szenvedik el, mert a napelemjuuuzerek kevesebb vagy semmi elektromos aramot nem hasznalnak, foleg Kaliforniaban, ahol kb 20 esos nap van, es meg novembertol marciusig is napi 6 ora napsutes van, a tobbi honapban megtobb.
5. a nepelemek telepiteset a fak kivagasa aran nem lehet telepiteni, amugy azt teszel a haztetodre, amit akarsz, de emiatt nem vaghatsz ki fakat az erdoben, hogy tobb napsutes erje a paneljeidet. Nem megtiltottak neki, hanem atterveztettek.
Szoval konkretan az a legnagyobb kar, hogy Blikket olvasol es mertekadonak hiszed, amit ir.
Érdekelnek a megújúló energiaforrásokkal kapcsolatos cikkek, ezért olvastam el ezt a Blikkben, amikor vendégségben voltam, amúgy én sem vagyok a napilap rajongója.
Nem is tartom mértékadónak, amit leírnak, ezért tártam elétek a kérdést.
A blikk hülye,
Azért nem engedték meg neki,mert műemlék kastély és nem lehet elrontani a tetejét napelemekkel.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 12:04
Ezt azért kaliforniai lakosként cáfolnám...
Akkor elmondanám, hogy az első napelemem 2001-ben lett felszerelve, akkor még csak a hálószobák energiaszükségletére volt elég (3 helyi légkondi, fűtés, világítás, tv). Azóta is megvannak, csak 2003-ban szereltünk fel még, a hűtőszekrény és az elektromos tűzhely miatt. 2008-ban központi fűtés és légkondi-csere volt, ezzel egyidőben bővítettük a meglévő napelemrendszert. Ma már képes vagyok tárolni is - külön helyiségben az "óriás"-akksik - az átmenetileg esetleg felesleges áramot is, mikozben az első széria 2001-ből még mindig dolgozik.
Ma már nincs villanyszámlám, ismétlem, kaliforniai lakosként és napelem-rendszer tulajdonosaként én másképp látom, mint te, aki Magyarországon "értesz hozzá". Igaz, itt az állam támogat, pl. adócsökkentéssel (ha most telepíteném, még olcsóbb lenne, mint 3,5 éve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!