Igaz, hogy a legújabb mérések szerint a neutrínók gyorsabbak vákumban a fénynél?
mmint lassabbak >.<
Lényeg, hogy egyenlőre akik ezt állítják, azok is kételkednek.
Megjegyzem, volt már ilyen kérdés és megjegyzem, a neutrínókat elég nehéz detektálni és rohadt sok van belőle.
Egy másik (igen hasonló) kérdésnél már válaszoltam erre, ide másolom azt a választ:
"Egy olyan bejelentés, amely szerint a mérés bevallottan is nagyobb hibahatárral rendelkezik, mint ami eldönthetné a dolgot, nem igazán meggyőző - és ennek megfelelően a tudomány nem is mozdult rá a dologra...
Kb olyan, mintha azt mondanám, hogy én 8 mp. alatt futom a 100 métert, mert a 100 méteres távon magamban számoltam, és 8-ig jutottam el. Ugye nem túl meggyőzően hangzik?
Egyelőre az einsteini relativitáselmélet még meglehetősen meggyőzőnek, és kellően alátámasztottnak tűnik. De nem is valószínű, hogy bármikor is megdől - maximum olyan elméletet alkotunk meg, ami MÉG PONTOSABBAN írja le a világunkat.
Hiszen a newtoni mechanika sem dőlt meg. A megadott korlátok között (fénysebességnél jóval kisebb sebességek esetén) kellő pontossággal leírja az is a fizika működését."
Pedro
Én azt hallottam, hogy az eltérés (fölfelé) két nagyságrenddel nagyobb volt, mint a mérési hibatartomány. Több tucat mérés volt.
Aztán most csodálkoznak.
"Én azt hallottam, hogy az eltérés (fölfelé) két nagyságrenddel nagyobb volt, mint a mérési hibatartomány. Több tucat mérés volt...."
Rosszul hallottad. A mért nagyságrend 60 ns körüli, míg az elérhető pontosság kb 10 ns.
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!