Gyorsabb lehet a fény sebességénél a fekete lyuk forgó szívó hatása? Vagy nem sok eltérés van közötte?
Csak,mert,ha gyorsabb el képzelhető,hogy az anyagot össze tömörítve kilövi 2x 3x-os sebességgel valahová,mint ahogy be került. Nem tudhatjuk hová,de esetleg lehetséges lenne.
Tudjuk, azt,hogy a fényt is el nyeli,de elképzelhető,hogy gyorsabb a fénynél a szívó, vonzó hatása?
Én fölvetem azt, hogy nem arra van bizonyíték, hogy semmi sem lehet gyorsabb a fénynél, hanem csak arra, hogy semmi nem érheti el a fény sebességet, a fényen kívül.
Az ismert képletek azt igazolják, se alulról, se felülről nem lehet a fény sebességét átlépni. Eszerint semmit sem tudunk a fénynél gyorsabb dolgokról. (Lehet, hogy itt van a "sötét tömeg"?)
Köszönöm a Válaszodat "Sceptic" Igen tudok róla,rosszul fogalmaztam meg,csak ezt még anno 2 percen belül akartam össze ütni ezt a kérdést,és eléggé rossz lett a végeredménye! Küldtem, a zöld kezet! Egyébként amit én olvastam fórumot,abban írták le,hogy az a fekete lyuk,amit ők vettek észre,az úgy volt,hogy Hőkamera vizsgálattal figyelték,az űr valamelyik pontját,és látszódott,amint a körvonala mentén, nagyon nagy sebességgel száguldott, valamerre. Előtte nem volt példa rá,hogy Fekete lyuk ekkora sebességgel száguldja át az űrt,fényévekre innen! Többnyire, nem száguldoznak,csak lassan haladnak,bizonyos irányokba...Szóval ezt a megfigyelést akartam, le írni anno... :) Bocsánat,a rossz kifejezésekért...
:.Üdv Attila!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!