Mióta független állam a Norvégia?
Nos, a Földrajzi Világatlasz (2004-es kiadás) a következőket írja Norvégia történelmeként:
"Norvégiát a szomszédos államokkal szoros történelmi szálak, közös viking múlt és a hasonló kultúra fűzi össze. 1397 és 1814 között a Kalmár Unió része (Dániával és Svédországgal), majd 1905-ig Svédországgal alkotott perszonáluniót. A II. világháborúban német megszállás alá került. 1949-ben csatlakozott a NATO-hoz. Az Európai Unióba nem lépett be, a népszavazások a csatlakozást mindig elvetették."
Betű szerint másoltam ki. :)
Szerintem 1905 a jó válasz.
dellfil
Rendben, szívesen. De az a helyzet, hogy nem vagyok - finoman fogalmazva - nagy szakértő történelemből.
Annyit azért tudok, hogy körülbelül mit hol keressek. :)
Ha így is megfelel, kérdezz. Akár privátban is... :)
dellfil
Inkább sztratégosz. :) Valószínű itt a válasz:
dellfil
Ui.: A másik két kérdésed "húzósabb" :) De meg lesz.
A Capeting ház tagjainak száma hatalmas. Jó néhány Fülöp is szerepel benne - köztük uralkodók is - akiknek ilyen-olyan mellékneve volt.
De valószínűleg Szép Fülöp (1268-1314) élt. Franciaország királya kb. 1285-től. :)
dellfil
Amfiteátrum ügyben eléggé járatlan lévén, csak Aquinkumot tudom ajánlani. :DD De azt hiszem ott több ókori amfiteátrum is van.
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!