Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tud-e Isten olyan nehéz...

Jozsi2011 kérdése:

Tud-e Isten olyan nehéz tárgyat teremteni, amit nem tud felemelni?

Figyelt kérdés
Tv-ben hallottam ezt a kérdést és valóban elgondolkodtató. Bár se eleje se vége, de kíváncsi vagyok mit írtok.
2011. szept. 13. 08:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
40%

"9:08 ezt meg honnan tudod? Átlátod a végtelen világűrt? Ha már Istenről van szó, ne gondolkodjunk ilyen földhöz ragadottan."

Mivel Istenről van szó, aki az embert teremtette, az ember tudna mindenről, amit tesz. Így vagy úgy meg lenne írva. Tudsz te ilyenről? Ezt nem földhöz ragadt gondolkodásnak hívnám, hanem a katolikus tanításoknak megfelelőnek. Persze a kettő átfedheti egymást. Ha viszont itt tartunk... Miből gondolod, hogy a távoli univerzumok egyáltalán léteznek? Ha feltételezzük, hogy valóban Isten teremtett minket, akkor teremthette úgy is a világot, hogy azt higyjük, hogy a távoli univerzumok is léteznek. A Biblia szerint odafent csak a menyország van, lent pedig a pokol...

2011. szept. 13. 10:30
 12/26 anonim ***** válasza:
40%
Az univerzum nem véges méretű , folyamatosan tágul .
2011. szept. 13. 10:31
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

ez egy alapvető logikai hiba, de nem Istenben, hanem abban, aki a kérdést kitalálta.

"olyan nehéz tárgyat, amit nem tud felemelni"

ez egy definíció. csakhogy hibás. mivel Isten hatalma axióma szerint végtelen, ezért ilyen definíció nem létezik, mert ellentmond az axiómának.

az ilyen kérdések (jobb esetben) kocsmaasztalok mellett születnek olyan emberek által, akik szerint "minden olyan szám halmaza, ami leírható 1000-nél kevesebb betűvel" halmaz... (ha nem érted, akkor törjed a feled)

2011. szept. 13. 10:34
 14/26 anonim ***** válasza:
Jaja, hát aszontam én is 09:45-kor. :DD
2011. szept. 13. 11:09
 15/26 anonim ***** válasza:

"ez egy definíció. csakhogy hibás. mivel Isten hatalma axióma szerint végtelen, ezért ilyen definíció nem létezik, mert ellentmond az axiómának."

Nem, ez egy paradoxon, ami próbára teszi az axiómát.

2011. szept. 13. 11:30
 16/26 hollófernyiges ***** válasza:
Miért kellene Istennek mindenhatónak lennie? Nagyon is könnyen elképzelhető egy korlátozott hatalmú Isten. Nekem ez inkább olyan vallások közötti verseny végeredményére emlékeztet (az én istenem mindenható, na ezt übereld köccsög)
2011. szept. 13. 12:32
 17/26 anonim ***** válasza:
72%

"Nem, ez egy paradoxon, ami próbára teszi az axiómát."

nem. axiómát csak úgy lehet próbára tenni, ha olyan definíciót alkotsz, ami önmagában nem mond ellent az axiómáknak, de következménye esetlegesen igen.

itt viszont maga a definíció mond ellent az axiómáknak, így mint definíció nem létezik.

ezért írtam a halmazos dolgot, az a definíció ugyanis önmagában mond ellent a halmaz axiómának, ezért nem is definíció.

2011. szept. 13. 13:10
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon is könnyen elképzelhető egy korlátozott hatalmú Isten."

elképzelhető, csak akkor az egésznek semmi értelme, mert az ember is tud olyat csinálni, amit aztán nem tud felemelni. (pl. ház)

2011. szept. 13. 13:12
 19/26 Tetszik a ***** válasza:
100%

Először: Minek?

Másodszor: Ha már képes egy hatalmasabb tárgyat létrehozni, akkor képes lenne önmaga létrehozására, vagy önmaga létrehozása erősebb formában.

Ez a kérdés elég nagy hülyeség. És a tévében is sok hülyeség van, nem kéne annyit nézni.

2011. szept. 13. 14:33
 20/26 hollófernyiges ***** válasza:
60%

"az egésznek semmi értelme"

Valóban nincs értelme, mert a kérdés arról szól hogy lehet-e valami egyszerre mindenható és korlátozott hatalmú is. Logikailag nem létezhet mindenható entitás mert beleütközik a kérdező által említett paradoxonokba.

2011. szept. 13. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!