Mi a véleményetek arról, hogy mamutot klónoznak?
Én örülök neki, hogy próbálkoznak és remélem, hogy sikerrel járnak.
Szerintem kihalt fajok feltámasztása nem ördögtől való, de kötelesség. Különösen, ha azok az ember miatt pusztultak ki (mauritiusi dodó, kubai ara, erszényes farkas és még sok száz egyéb). Sajnos a legtöbbtől nem maradt fenn klónozáshoz használható szövetminta, de azoktól, amiknél igen, egyszerűen muszáj megpróbálni.
@13:22.. De legalább haszna lenne! A mobiltelefon hasznos. A Holdraszállás hosszú távon hasznos. Egy élő mammut... nem tudom. Lehet, hogy hasznos, de azért nem véletlen, hogy sok ember fejében megszólal a vészcsengő. Persze, fejlődjön az emberiség, ez jogos. De minden áron? Annyi féleképpen fejlődhetnénk, biztos hogy az a legjobb nekünk, ha megtesszük, amit megtehetünk?
:)
Mamutot klónozni hasznos hosszú távon is :)
A technológiák, melyeket kifejlesztenek közben felhasználhatóak később pl szervek klónozásában.Ha ez sikerülne, akkor nem lenne szükség szervátültetésekre, hanem mindenkinek a saját sejtjeiből növeszteni tudnának egy saját, új szervet, ami ugyanolyan mint az előző, csak egészséges.
Tulajdonképpen mi bajod a mamutklónozással?
Ez nem egy egyszerű dolog, sok megoldásra váró gyakorlati probléma merül fel a művelet során, ami rengeteg értékes tapasztalatot jelent.
Azon kívül, szerintem morális szempontból is helyén való dolog. Lásd a korábbi válaszom.
Bármit klónozhatnak emberen, kutyán és macskán kívül, mert ezekből már így is túl sok van és értelmetlen lenne.
A mamut talán túl nagy falat lenne, inkább kisebbekkel kellene kezdeni.Ajánlom figyelmükbe először is a mauritiusi dodót, ha már úgy is mi nyírtuk ki, legalább így feltámaszthatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!