Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mért vagyunk csikisek? Ha...

Mért vagyunk csikisek? Ha csikiznek, mért kezdünk el nevetni/rugdalózni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 7. 07:37
 1/8 anonim válasza:
a stressz, a felgyülemlett belső feszültség, és az idegvégződések okozzák (bár a legutóbbi nem biztos, talán ott csak jobban). de az első 2 tuti, ha ideges vagyok, vagy ha fel vagyok izgulva, én is sokkal több helyen vagyok csikis :)
2011. aug. 7. 08:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, de utálom ezt a dolgot. Nekem újabban a szájpadlásom baloldali, fogakhoz közeli része csikis. És alig tudok fogat mosni, mert nem bírom, ha hozzáér a fogkefe... Érthetetlen...
2011. aug. 7. 08:59
 3/8 anonim válasza:

itt jól le van írva:

[link]

:)

2011. aug. 7. 09:00
 4/8 anonim ***** válasza:

A fenti linken sajnos csak tényeket írtak, magyarázatot nem. :(

Szerintem hasonló a dolog ahhoz, hogy a tengerimalacom szerette ha simogatják, kivéve a nyakát és a hátsó fertályát, akkor ideges lett. Gondolom ezeket támadják a ragadozók is. Nekem is a lágy részek csikisek, pl kétoldalt a derekamnál nagyon. De hogy miért vált ki egyfajta nevetőgörcsöt, azt nem tudom.

2011. aug. 7. 12:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Én egyenlőre arra keresem a választ hogy miért idegesít fel ha csikiznek...régen mindig sírni kezdtem mikor nem hagyták abba, most viszont ha kell meg is verek valakit ha nem hagy békén mert én annyira nem bírom elviselni hogy kb a halálomon vagyok :S Aztán meg felhúzom magam, ideges leszek mire én vagyok a rossz hogy nem tudom poénosan venni.
2011. aug. 7. 12:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is roppantmód felhúzom magam ha csikiznek és ha rossz helyen akár csak hozzám érnek, olyan védekező ingert vált ki belőlem, hogy reflexből ugymozdulok, hogy minél hamarbb és hatékonyabban elkerüljem ezt a helyzetet. Magyarán el akarom törni a kezét. Elég nehéz irányítani, hogy milyen erővel védekezhetek főleg ha váratlanul ér.

Egyébként valami olyasmi rémlik, hogy a bőr ilyen szintű érzékenysége nagyon régről maradt bent és rovarok, bogarak észrevételére szolgált a bőrön az ősembernél. Ami érthető miért jó, de zavar ez a túlérzékenység finom érintésekre.

2011. aug. 7. 14:30
 7/8 torii válasza:
0%
nem tudom de engem a pasim mindig úgy vallat h ki kötözz és csikál egyszer nem akartam neki bevallani hogy a haverokkal voltam és 90 percig csikizett
2012. máj. 3. 16:37
 8/8 anonim válasza:
Szerintem a csiklandozás a társas kötődésben játszik szerepet. A nevetés is egyfajta visszacsatolásként működhet.
2012. szept. 27. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!