Létezik Isten és megéri hinni benne?
Vallás, hit, Isten egy hatalmas üzlet.
Piszok jó marketinggel adnak el SEMMIT :) Még Te is majdnem bedőltél ...
Az, hogy létezik-e valamiféle isten, elég valószínűtlen.
Az, hogy létezik valamelyik vallás istene, 100%-osan kizárt.
Az, hogy megéri-e hinni benne, szerintem nem. Még ha létezik is, kizártnak tartom, hogy köze van a világhoz és érdekli a sorsa.
Én hiszek Benne és ettől csak több lett az életem.
Szóval abszolút "megéri".
Nem éri meg! Én mélyenhívő katelikus voltam. Eleve ott van bibi, hogy mi van, akkor, ha nem a kereszténység az igazi vallás, hanem a buddhizmus, iszlám, zoroasztrianizmus, stb... Akkor pokolra kerülsz a semmiért? Tulajdonképpen semmi rosszat nem csináltál, de elkárhozol. Szép... És mi van, ha mégis a kereszténység az üdvözítő? A Föld kétharmada - köztük ártatlan gyermekek is - elkárhoznak, mert CSAK BELESZÜLETTEK egy adott vallásba? Francokat! Mondhatják azt, hogy lehetősége lenne megismernie az Úr igéjét. DE! Mi van azokkal, akikhez semmilyen "ige" nem juthat el, mert annyira el vannak szigetelve? - nemrégi hír, hogy egy új teljesen új, elszigetelt törzset fedeztek fel az amazonasban. Szóval 100%, hogy egyik vallás sem igaz!
Ha mégis van Isten, akkor ő tesz arra, hogy ki hisz benne vagy sem. Csakis a cselekedetek alapján ítélne. Amúgy olvastad a Bibliát? Annyi ellentmondás van benne, hogy kizárt, hogy ezt isteni lény írta volna. A korán, mahábharáta, védikus írások dettó. Emberi kreálmányok. Az is elgondolkoztató, hogy az összes vallást "le lehet vezetni". Van történelmük, kialakulásuk, stb... Mint minden emberi találmánynak.
Például a kereszténység a zsidó vallásból alakult, a zsidó vallás pedig a kánaánita vallásokból, ahol nem is egy istent imádtak. Jahwe eredetileg egy õsi vihar- és termékenységisten volt.
"A Kanaán termékeny földjére áhítozó törzsek körében egy õsi vihar- és termékenységisten, Jahwe alakja volt ebben az idõben meghatározó, aki - a hagyomány szerint Mózessel, a nép vezérével szövetségre lépve- a zsidók istenévé, monolátrikus kultuszuk fõalakjává lett."
Minden vallást ugyanilyen szépen vissza lehet vezetni.
Egy agnosztikus.
Mindig nevetek mikor feljön ez a téma.
Mindenki abban hisz amiben akar de nem a mi hitünktől lesz valami igaz vagy sem. Ez csak számunkra igaz azaz szubjektív.
Az objektív igazság hogy létezik hiszen a semmiből nem lesz valami.
Amúgy nem kell félni a pokoltól...a pokol meg a mennyország nem rossz helyek. Csak oda kerülsz ahová kell.
Egy rossz ember a mennyországot érezné pokolnak hiszen rájönne saját gonoszságára és fordítva is...egy jó ember rosszul érezné magát annyi rossz ember között.
Tehát felesleges aggódni.. a Kegyelem gondoskodik majd rólad.
ha teljes értékű a hited, kiszabadulsz ezáltal az önzésed és félelmeid fogságából, megszűnik a szenvedés, a mentális fájdalom, valósan szabaddá és boldoggá válsz tudatban...ennyi plusszot kapsz, ha őszinte és igaz a hited az Isten felé, ami igazából minden ember Önmaga...a belső énje, Önmaga Valósága...:)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!