Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek léteznek UFO-k?

Szerintetek léteznek UFO-k?

Figyelt kérdés
Ezt nem hülyeségből kérdezem, emberek. Teljesen komoly. Egy több millió négyzetkilométeres univerzumban szerintetek csak 1 kicsike bolygón van élet??? Egy barátom mondta, hogy az UFO-k korábban már üzentek nekünk. De ez szerintetek gaz? Én elhiszem, de gondoltam, megkérdezem.
2011. júl. 30. 18:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

levesmártás!

egy 12 éves kis kölökről van szó, ne etesd már baromságokkal, mert a végén úgy marad...

kedves kérdező!

te meg ne dőlj be minden marhaságnak.

persze, az ufókok azok már csak olyanok, hogy a jupiter légkörére írnak bazi nagy betűkkel üzeneteket :)

2011. júl. 30. 20:34
 12/28 anonim ***** válasza:

A jelenlegi ismereteink szerint a világűr végtelen.

Elképzelhető, hogy egy másik naprendszerben kialakulhatott a fejlettségi szint bármely fokán egy vagy több életforma.

Lehet, hogy üzenetet küldtek nekünk. Nem tartom túl jó ötletnek ha az emberiség szándékosan üzenget. Például a műholdas adásokkal akaratunk ellenére is üzenetet küldünk.

Az univerzumba üzengetni olyan mint a dzsungelben kiabálni.

2011. júl. 30. 20:36
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
Az hogy nagy az univerzum, nem következik belőle hogy vannak ufók, mert nincsenek.
2011. júl. 30. 20:42
 14/28 anonim ***** válasza:
De most emiatt miért vagyok Nobel-várományos? Nézz fel az égre, ahány csillagot látsz, az mind egy nap, és a legtöbbjüknek vannak bolygói. Nem tudok róla, hogy van olyan törvény, hogy csak a mi bolygónkon alakulhatott ki ilyen formában élet. Amilyen tényezők miatt itt kialakult, azok a tényezők meglehetnek még számos bolygónál is. Ezt semmi nem zárja ki.
2011. júl. 30. 20:48
 15/28 A kérdező kommentje:
Figyeljetek, bár 12 éves vagyok, nem kell azt hinni, hogy engem baromságokkal így "etetni" lehet, inkább a szusit szeretem. És nem magamból pattant ki. De kedves válaszoló, mégis hogy gondolod(gondolja), hogy ebben a hatalmas Űrben csak ezen a többihez képest kis méretű bolygón alakult ki élet. Ugye, ezt te sem gondolod komolyan? Amúgy a helyesírásomból következtethetsz, hogy nem az alacsonyabb intelligenciájú részébe tartozom a 12 éveseknek. És éppen ezért kutatok ezek után.
2011. júl. 30. 20:54
 16/28 A kérdező kommentje:
És Nobel-díj-barátaim, nem a Nobelre hajtok, hanem a tényre, hogy van más bolygón értelmes élet, élhető bolygó. Mert ha nem is jövőre, de a közeljövőben (ezt pár száz évnek gondolom) simán bekövetkezhet.
2011. júl. 30. 20:59
 17/28 anonim ***** válasza:

az való igaz, hogy az űr biz' bazinagy valami, az is igaz, hogy ebben a bazinagy űrben igen nagyon sok csillag van, az igaz, hogy az a rengeteg csillag körül, amelyek ebben a bazinagy űrben rohangálnak, többeknek is van bolygója, valamint az is igaz, hogy semmilyen törvény nem tiltja, hogy ezek közül a rengeteg bolyó közül bármelyiken is kialakuljon az élet.

de!

- egyelőre semmiféle jel nem utal arra, hogy ki is alakult volna máshol is az élet, (itt most fejlett, önálló cselekvésre és gondolkodásra képes életre gondolok) pedig elég nagy erőkkel, és igen fejlett technikai apparátussal keresik egyesek az idegen értelem nyomait

- ha esetleg van is olyan hely, ahol kialakult értelmes élet, igen nagyon valószínűtlen, hogy létezik olyan technika, amellyel át lehetne hidalni azt az elképesztő távolságot, amely az egyes csillagrendszereket elválasztja egymástól.

- tegyük fel, hogy kialakult máshol is az értelmes élet, tegyük fel azt is, hogy megoldják a közlekedést fényévek milliói keresztül és eljönnek hozzánk.

mégis, mi a jóbúbánat mondanivalónk lenne egymásnak?

az meg már az agybaj határait súrolja, ha valakik azt feltételezik, hogy "azok a gonosz idegenek le akarnak igázni bennünket!"

mi a fenéért akarnának tőlünk, amit ne tudnának elérni azzal, a rendelkezésükre álló technikával, amelyikkel gond nélkül száguldoznak fényévek millióin, milliárdjain át?

kedves kérdező!

a helyesírásod valóban tiszteletreméltóan kifogástalan :)

2011. júl. 30. 21:08
 18/28 anonim ***** válasza:

Gondoljtaok már bele: ha van valahol élet a Földön kívül, azoknak mi vagyunk az idegenek :)

Egyébként meg lehet hogy attól hogy nagyon fejlett technikával rendelkeznek, még szeretnének emberekkel találkozni, hiszen mi sem vagyunk teljesen hülyék, tehát szerintem érdekes lenne.

2011. júl. 30. 21:15
 19/28 anonim ***** válasza:
De hát miért kell őket mindenáron nagyon fejlettnek elképzelni? Lehet, hogy valahol, egy távoli bolygón középkori fejlettségi szintű lények élnek. Mi meg hiába keressük az idegen élet nyomait, mert annyira mi sem vagyunk még fejlettek, hogy a saját naprendszerünkön kívülre is kijussunk. Kivéve persze az űrteleszkópok, de az ehhez kevés.
2011. júl. 30. 21:19
 20/28 anonim ***** válasza:

Már nem jut eszembe az elmélet neve, valahol olvastam, hogy gyakorlatilag lehetetlen a kapcsolatfelvétel. Mer ugye valami technikai eszköz kell hozzá, de a fejlődés üteme miatt ezek csak rövid ideig használatosak, aztán jön valami más, stb. Tehát az időablak lehetősége, hogy 2 civilizáció üzenhessen egymásnak, azt hasonló eszközökkel érzékeljék, fel is fogják, ne ez szinte kizárt.

Mihez kezdene Marconi egy gsm toronnyal? Csak kilátónak használhatná, pedig ez az emberi civilizáción belül maradt, és csak 100 év a különbség. Milyen elképzelhetetlen technológiai különbség lehet az ember és az idegenek között?

2011. júl. 31. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!