Az űrutazás? [a kérdésem túl rövid]
Sziasztok!
Azon gondolkoztam el ,hogy már több mint 40éve volt az első Holdra szállás ,és ahhoz képest ,hogy azóta mennyit fejlődött a technika , nem volt különösebb fajta áttörés...
Jó persze, a Marsig eljutottak műholdakkal[több év egy szonda küldése] ,és messzebb látunk távcsöveinkkel...De ahhoz képest ez eléggé rossz teljesítmény.. 40év alatt 1-2órával rövidült a holdig az út..
Mi erről a véleményetek?:O
Jelenlegi és közeljövő-beli technológiákkal a naprendszer határára 7 évig tartana az út, oda-vissza 14.
Én ennyi idő alatt öngyilkos lennék egy űrhajón. Szerintem más is.
A csillagközi utazáshoz megvan már a technika: antianyag hajtómű csak az a gond hogy a jelenleg több millió évig tartana előállítani a szükséges mennyiséget (pár gramm) és ez túl drága lenne. A kémiai utazásnál gyorsabb az ionhajtómű. Lehetségesnek tartom azt is hogy a Nap energiáját felhasználva tükrökkel jussunk el valamelyik csillagig csak az a gond hogy ott meg kéne valahogy állni. Talán egy rászerelt ionhajtóművel lehetséges lenne.
Egyébként lehet hogy kiröhögnek de szerintem okos ötlet volna a Pioneer szondákat és a Voyagert valamelyik csillag felé irányítani attól még hogy sokszázezer/millió év amíg odaért egyszer oda fog jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!