Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha megtanulok eszperantóul,...

Ha megtanulok eszperantóul, tudom-e valahol használni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 16. 10:45
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

egészen konkrétan sehol. Poén szinten elmegy, ha van rá szabadidőd, meg lehet vele szórakozni, de gyakorlati haszna kb. annyi, hogy esetleg fel tudsz vele vágni egyszeri poénként lányok előtt.

Még nyelvvizsgaként se ér semmit, mert a felsőoktatásban általában nem fogadják el a kötelező nyelvvizsgaként az eszperantót.

Angol nélkül meg jó eséllyel cs.eszheted az életed, mert annak az ismerete manapság majd hogy nem elengedhetetlen, ha valamit akarsz az élettől.

2011. júl. 16. 12:20
 12/31 anonim ***** válasza:
88%

"És Te ennyi nyelvet képes vagy megtanulni?"

Szerintem nem azt mondta, hogy mindet tanuld meg, hanem, hogy ezek közül válassz inkább egyet, az eszperantó helyett.

2011. júl. 16. 12:22
 13/31 anonim ***** válasza:
88%
Az mindegy, tetszik-e neked az angol vagy nem, attól még azzal lehet menni valamire, nem az eszperantóval, mégpedig azért, mert az angolt beszélik, az eszperantót meg nem.
2011. júl. 16. 12:25
 14/31 anonim ***** válasza:
88%

erre varrjál gombot xD édesem, ez minden más nyelvre igaz h ápolni kell. te meg az eszperantót nem is tudnád gyakorolni akkor hogy ápolnád? magadnak mondasz ellent :P

amúgy meg suliban semmilyen nyelvet nem tanítanak?

2011. júl. 16. 12:51
 15/31 anonim ***** válasza:

Az eszperantó egy kitalált nyelv. Nem létezik. Sehol sem beszélik. Arra jó, hogy diplomát kaphass. (bár én egy ilyen nyelvet nem fogadnék el a diplomához)Pont ezért találták ki.

A büdös életbe nem fogod tudni sehol sem használni.

Az amit lehet használni is az az angol, a német, a francia, orosz esetleg spanyol vagy olasz.

Ezek közül válassz 1 vagy 2 és azt tanuljad.

2011. júl. 16. 13:06
 16/31 anonim válasza:
Hát ezzel biztos tudsz imponálni a csajoknak pl.azt mondod neki: leszopsz? ő m eg nemtudja mi t mondassz és igent mond rá úgyhogy minden szempontból megéri
2011. júl. 16. 13:08
 17/31 anonim ***** válasza:

"Arra jó, hogy diplomát kaphass. (bár én egy ilyen nyelvet nem fogadnék el a diplomához)"

tudtommal a legtöbb helyen nem is fogadják el diplomához, szóval arra sem jó.

2011. júl. 16. 13:44
 18/31 A kérdező kommentje:

Most elárulok Nektek valamit. Eszperantista vagyok,és ezt a kérdést, azért tettem fel,mert kíváncsi voltam, mit tudtok erről a nyelvről.

Elég lehangoló volt a válaszaitok. Gyakorlatból tudom, eszperantót mindenhol az egész világon kitűnően lehet használni. Bejártam szinte az egész világot, mindenhol találkoztam eszperantistákkal.

Más nyelveket is beszélek, de némelyik úgy mond nagy világnyelven, bizony nem mindenhol beszéltek velem szívesen. Például Franciaországban majdnem megvertek, mert angolul szóltam hozzájuk.

Ilyet az eszperantóval nem tapasztaltam.

Ezen érdemes lenne elgondolkodni.

Köszönöm a válaszokat. harag nincs, csak a véleményetekre voltam kíváncsi. Talán egyszer Ti is belátjátok, hogy igazam volt.

2011. júl. 16. 14:40
 19/31 anonim ***** válasza:

"Gyakorlatból tudom, eszperantót mindenhol az egész világon kitűnően lehet használni. Bejártam szinte az egész világot, mindenhol találkoztam eszperantistákkal. "

aha, bizonyára mindenhol akad egy-két eszperantó klub, amiket fel lehet keresni. Hány emberről is van szó, mennyire kell keresni őket, hogy találjál? Mennyi hasznod is van belőle?

Boltban tudtál vele vásárolni?

Helyi emberektől útbaigazitást kérni vele, ha pl. eltévedtél, vagy valami kellett?

Termékek használati útmutatójára, leírására rá volt írva eszperantóul, hogy hogyan kell használni?

Volt bármiféle valós, gyakorlati előnye a dolognak, amit más nyelvtudással (pl. angol) nem értél volna el?

Kétlem.

Szóval ne nevettessünk már, hogy az eszperantó milyen hasznos..

2011. júl. 16. 14:51
 20/31 A kérdező kommentje:

Igen boltban is tudtam vele vásárolni, meg még sok helyen tudtam használni.

Bocs, ha csalódást okoztam.

Bocs, hogy ilyen kérdést tettem fel!

2011. júl. 16. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!