Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Lehetséges az időutazás...

Lehetséges az időutazás elméletben?

Figyelt kérdés
és ha igen akkor hogy?
2011. júl. 15. 00:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem csodálom ... Bár a mesékben mindent lehet ;)
2011. júl. 15. 15:29
 12/13 anonim válasza:
A mostani IPM-ben van erről egy érdekes cikk, aminek folytatása is lesz a következő számban.
2011. júl. 15. 20:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Rengeteget gondolkodtam ezen, sőt szinte minden nap gondolok rá :)

Fizikából nem vagyok valami jó, éppen ezért nem tudom megcáfolni az előttem szólókat.

Viszont nekem van egy elég jó elméletem az időutazásra. Persze lehet hogy hibás (még nincs teljesen átgondolva. Valami isteni csoda folytán ugrott be :D), meg lehet hogy a fizika törvényeinek rohadtul ellentmond, de ki tudja, akinek elmondtam eddig azt kaptam válaszul: "te egy zseni vagy"

Na szóval.

Az elméletem azon alapul, hogy feltalálták az időgépet, és a féreglyuk-generátort.

Az elméletemben az időgép, egy masina ami egy pillanat alatt repít el a kívánt időpontba.

A féreglyuk-generátor meg egy olyan szerkezet ami párhuzamos univerzumokon keresztül tud utaztatni minket és beállítható, hogy melyik univerzumba vezessen.

Szerintem az időutazás mind a jövőbe, mind a múltba megoldható. Bár egy kis gubancot fedeztem fel az elméletemben.(ezért tettem bele a féreglyuk-generátort/továbbiakban flg/)

Az elmélet e következő:

Párhuzamos univerzumok (továbbiakban PU) nem léteznek. Te hozod létre magadnak az időutazással. Tehát, ha visszautazol mondjuk 10 évet, akkor te nem csak 10 évet mentél vissza, hanem A univerzumból B PU-ba csöppentél. Tehát elméletileg megölhetnéd magadat. Azzal a szadista módszerrel amilyennel csak akarod, mivel te nem fogsz eltűnni. Az A univerzumban nem jelentél meg 10 évvel ezelőtt. B univerzum viszont úgy fog lezajlani, hogy téged ott megöltek (szerencsés esetben ismeretlen tettes :D) A szüleid sírni fognak, nem ismerkedsz meg olyan emberekkel, akiken segítettél volna, vagy akiket eltiportál volna. Ezért van szükség a FLG-re, hogy visszautazhass A univerzumba (az eredeti univerzumodba).

Ebből az következik, hogyha neked valaki azt mondja a TE A univerzumodban, hogy időutazó, és igazat mond, akkor te univerzumod az Ő A univerzumának a PU-ja.

Tudom bonyolult :D

Abban is biztos lehetsz, hogyha látod magad, akkor ő is egy másik univerzumból származik.

A jövőutazással még vannak elég komoly elméleti gondjaim. És nagyon kusza is. (néha én sem tudom pontosan. ezért szoktam kb 2 hetente leírni az elméleteimet. Hátha változik). Úgyhogy a jövőbe utazást nem osztom meg veled :)

UI.:Minden pillanatban a múltat látod. Minél messzebbre nézel annál régebben történt az amit látsz. Mivel a fénynek idő kell ahhoz, hogy elérje a szemedet, sose ugyan abban a pillanatban látod azt ami körülötted van. Persze ez szörnyen kevés idő, de nem a pontos jelen. A minél messzebbre nézésről meg annyit, hogy a csillagok között amit látsz, rengeteg már "meghalt" és vörös óriássá vált, csak az a fény amit még csillagként vetett ki, most éri el a Földet.

Ez egy kis érdekesség volt :)

Üdvözletem

Stewie

2011. aug. 12. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!