A Titanic mai mértékkel mérve is óriási hajó volt.
A jéghegyek nem fehérek, hanem szürkék, ráadásul a legnagyobb része nem is látszott, a víz alatt sarkantyúja volt.
Árbockosárban volt a távcsöves matróz, aki riasztott, de ekkora sebességnél nem tudták megállítani a hajót.
A felelőtlenség: szikratávíró (Marconi): az utasok táviratait továbbították,fütyültek más hajók jégveszélyre figyelmeztető üzeneteire! Lépjen ki, ne riogasson... A szomszédban volt egy teherhajó, azon kikapcsolta a szikratávírót a kezelője és elment aludni, nekik kellett volna elsősorban menteni, de a jelzőrakétákat is vidám tüzijátéknak nézték.
2011. jún. 27. 22:50
13/29 anonim válasza:
milyen sebességgel haladt előre ez a hajó?
2011. jún. 27. 22:52
14/29 anonim válasza:
Maga az elsüllyedés a fentieken kívül azért történt, mert a kapitány az utolsó pillanatban is hibázott: megpróbált fékezni és ugyanakkor elfordulni.
Ha csak fékez, akkor simán nekirohan a jéghegynek, az beszakítja a hajó orrát, és csak egy kamra telt volna meg gyorsan vízzel. Lett volna több idő menteni, de lehet, hogy el se süllyed a hajó (úgy volt méretezve, hogy egy kamrát vízzel teli is kibír).
Így viszont a jéghegy végigment a hajó mellett, és több kamra oldalát beszakította.
Nem Smith kapitány állt a kormánynál a kritikus percekben, hanem a második tiszt.
2011. jún. 28. 13:59
17/29 anonim válasza:
Túl gyengék voltak a szegecsek, amik a vaslemezeit kapcsolták össze, ezért tudott akkora kárt tenni benne a jéghegy, hogy elsüllyedjen. Ha erősebbek lettek volna, akkor nem süllyed el. A gyártás során követtek el mulasztást.
Szinte minden vágok vele kapcsolatban, mert kiskoromban Titanic mániás voltam.
2011. jún. 28. 16:29
18/29 anonim válasza:
Utolsónak: én is, annak idején (jó régen) fekete-fehér filmet láttam a tévében, óriási hatással volt rám. És azóta is a Carpathia kapitánya és személyzete (köztük a magyar orvos) az igazi hősök az én szememben. Messze voltak a Titanictól, vették az akkor új jelet: SOS és az öreg hajóval visszafordultak, jéghegyek közt száguldva az éjszakában, hogy megmenthessék a mentőcsónakokban didergő túlélőket. Rostron kapitány és a többiek a történet igazi hősei.
2011. jún. 29. 20:11
19/29 anonim válasza:
És a White Star Line megmenekült (gyáva, női sálba bújt pökhendi) igazgatója, aki 1500 embert küldött a halálba, élete végéig bűnhődött a nagy versenyzési aljasságáért. Bruce Ismay volt a neve és ő volt a tragédia fő felelőse.
2011. jún. 29. 20:14
20/29 anonim válasza:
Igen, de sajnos túl későn hallották meg a segélykérést :( Amúgy a Carpathia is elsüllyedt sajnos egy német tengeralattjáró torpedójától. Rám amúgy a 97-es Cameron-os Titanic volt nagy hatással :) abban nagyon eltalálták a süllyedős részt és magát a titanicot is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!