Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A magok közül miért csak a...

A magok közül miért csak a kukoricát lehet kipattogtatni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 20:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez nem biztos, hogy így van.
2011. jún. 26. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Mást is lehet, de csak ezt szokták.
2011. jún. 26. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
miért, mit lehet még? szezámmagot, lenmagot biztos nem lehet, mert pirítottam már párszor. ezenkívül gondoljunk az "ezermagos" pékárúkra, egyiknek sincs popcorn-féleség a tetején
2011. jún. 26. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Rizs? (Nem tudom, csak kérdeztem!)
2011. jún. 26. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
ja mondjuk puffasztott rizsről már hallottam:D bár gőzöm sincs hogyan csinálják
2011. jún. 26. 21:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A kukoricából sem lehet minden fajtát kipattogtatni, sőt, csak igen keveset lehet. De a rizst is lehet, mint itt páran írták. Puffasztható még az amaránt mag, a köles, a hajdina, egyes búzafajtákat, és még néhány gabonát.

Az általad felsorolt magvak olajos magvak, azokat nem lehet puffasztani, csak pörkölni, hogy kellemesebb ízük legyen.

2011. jún. 26. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az eljárás során 15-30 másodpercre a száraz gabonaféléket nagyon magas hőmérsékletnek (350-400 C) teszik ki. A magas hőmérséklet hatására a szemben lévő nedvesség gőzzé alakul és a keményítőszemcsék szétrobbannak.

A puffasztás és az extrudálás között a legnagyobb különbség, hogy puffasztani egész (legtöbbször hántolt) magvakat szoktak (pl. amaránt, rizs, stb.), míg az extrudálás során egy pépes masszát alakítanak olyasmi állagú élelmiszerré, mint a puffasztott magvak. Tehát az extrudált élelmiszerek több összetevőből állnak, azokat pépesítik, majd - ha úgy tetszik - "puffasztják", míg a puffasztott magvak minden esetben egészben kerülnek a gépbe, és egészben is jönnek ki.

2011. jún. 26. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Csak a pattogatni való kukoricát lehet kipattogtatni. Ez nem sárga,hanem fehér és kissé hosszúkás kukorica.
2011. jún. 26. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat! :)
2011. jún. 27. 15:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!