Tényleg veszélyes az atomerőmű?
Az ellenzők is mást mondanak, a szakértők is mást mondanak, az atomenergiát pártolók is mást mondanak. Már nagyon idegesítő...
Nagyon sokak szerint (a szakértői és az ellenzői oldalról) veszélyesek a paksi, a mohi és a cseh atomerőművek, mert nincs második védőburkuk. Kevesek szerint van. Megint egy kis tábor szerint van olyan rendszer, ami a második védvonalat pótolja.
Most akkor mi a helyzet?
Most olvastam egy cikket, mely azt állítja, hogy be kellene zárni a paksi atomerőművet, mert veszélyes (mert nincs "belső védőburok"). Ezt személyesen nem bánnám, sőt, örülnék neki, ha az EU adna pénzt és jópár évet előtte. :D
Azért is ebben a kategóriában tettem fel a kérdést, mert itt van a legnagyobb esély, hogy találok szakértőket is.
Látod ez egy öngerjesztő folyamat:
A kérdező kommentje:
Szerintem, ha nem lenne más ésszerű megoldás, nem elleneznék ennyien az atomerőműveket.
Te is ellenezni fogod, és ezért más is, mert te is, és ezért egy harmadik fél is, mert a másik is...
Én Fukushima óta ellenzem.
Sokan Csernobil óta.
tegnap 18:50-es vagyok!
Csak be voltam bszva... reggel vizsgáztam.
Atompánik!
Írják itt egyesek, hogy atomerőműtől több százezren meghaltak? HOL?
Csernobil következtében a hosszútávon várható halottak száma ÖSSZESEN 4000!
Csernobil nem összekeverencső Cseljabinszk-kal, ami az orosz arombombagyár volt. Igen, annak nyomán 23 település tűnt el, fél millió emberrel pár évtized alatt. De az nem polgári célú atomerőmű!
Fukushimában pedig NULLA ember halt meg eddig az atomerőműben történt balesettel kapcsolatos nukleáris problémák következtében!
A halottakat a víz vitte el, nem az atomerőmű!
Ha a sötétzöldek összes hazugságát számba vesszük, akkor Csernobil következtében hosszútávon 120ezer ember normálisnál korábbi halálát okozza majd valamikor a téma!
Szociológusok készítettek egy felmérést, az elmúlt 60 év távlatában a villamosenergia előállítás következtében történt halálesetekkel kapcsolatban!
Ebben az atomerőmű kapcsán azt találták, hogy minden másnap meghal egy ember. Ezzel toronymagasan a legemberbarátabb lett! Ha a sötétzöldek összes hazugságát hozzávesszük, akkor ez napi 15 ember. Ezzel is toronymagasan a legemberbarátabb marad!
Ugyanis pl. a világ villamosenergia termelésének felét kitevő szénerőművek üzeme következtében napi 3000 azaz háromezer ember hal meg! Ebbe természetesen beletartoznak a bányaszerencsétlenségek is, nem csak a mérhetetlen környezetszennyezés, különösen a 3. világban...
És akkor az atomot szidják. A média aljaz módon kihasználta azt, hogy egy hidegháborús katonai kísérletben megsérült erőmű 4000 halálos áldozatot követelt (Csernobil). A hidegháború miatt ezt eltitkolták, és ezt rákenték az atomra. Holott ez a nagyhatalmak közti politikai feszültségek miatt történt. Azóta erre szakosodott a média, laikus sötétzöldek neve alá kiírják, hogy szakértő, holott az atomenergiával kapcsolatos mértékegységeket sem ismeri!
Arról ugye nem is beszélve, hogy volt már vízerőmű gátszakadás, és ottmaradt 171ezer ember. Mégis építik. Mert nem kapta fel a média, nagyon helyesen.
Aki pedig nyilatkozni akar az alternatív/megújuló energiaforrások és azok használatával kapcsolatban, az előtte nézzen utána, azokból valójában a hazai körülmények között mi mekkora környezetszennyező! Plusz a telepíthetőség, rendelkezésre álló nap/szél mennyi. Ezeknek milyen hálózatra kapcsolási feltételei vannak, és mivel szakaszos üzeműek, milyen valódi, 24 órás energiatermelés szükséges ahhoz, hogy ezek szóba jöhessenek. És akkor kiderül, hogy sokkal több a kára, mint a haszna. Bizonyos helyeken, korlátozásokkal használható. De az ezek üzemét biztosító kizárólag gáz alapon működni képes erőművek sokszorosan többe kerülnek, mint amit ezek termelni képesek. Majd amikor az 50Ft helyett 150-300Ft lesz 1kWh energia otthon, akkor lassan rájön mindenki, miről is van szó.
Paksot bővíteni kell, ez nem kérdés. Aki pedig földrengéstől fél, az kezdje otthon! Mert egy 7-es erősségű földrengés Paksot annyira nem fogja zavarni, de Magyarország nem Japán, itt az építészetet nem földrengésekre tervezik, egy ekkora rengésnél alig maradna a lábán ház, és az ország lakosságának nagy része benn halna meg a házaikban! Ennek kb. 100x nagyobb a valószínűsége, minthogy Pakson olyan baj történik, amivel foglalkozni kell.
Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a google-ba gépelje be:
Deaths per TWH by energy source
Ezt szépen át lehet számolni az energiatermelés függvényében, és mindenki saját maga megkapja az általam is kiszámolt értékeket!
A Fukushimában is az a szép, hogy a médiapánik miatti elhalálozások, a gyógyszertúladagolás (jódtabletta) miatt ezrek haltam meg, és erről lapítanak. Pedig ők is a médiagyilkosság áldozatai, semmi közük az atomhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!