Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A paksi atomerőmű mennyire...

A paksi atomerőmű mennyire veszélyes az ott dolgozókra?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Azt mondják semennyire (vagyis minimálisan). Nyílván mérik a sugárzást, maga az atomerőmű meg eléggé biztonságos, nem robban fel csak úgy.
2010. okt. 4. 14:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Normál működés esetén kevesebb radioaktivitás "szabadul ki", mint pl egy szénerőmű esetén, ami nem meglepő, hiszen pont arra tervezték, hogy a sugárzást benntartsa.
2010. okt. 4. 16:21
 3/8 anonim válasza:
Semennyire nem veszélyes az ott dolgozókra.Azokat a helyek lehetnek esetleg veszélyesek ahonnan leesnek a mélybe,de pl sugárzás szempontjából abszolút határérték alatt van.Ahol magasabb ott kevesebb ideig tartózkodnak.
2010. okt. 4. 22:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Veszélyesebb a munkába járás, mint maga a munkahely.
2010. okt. 5. 16:26
 5/8 anonim válasza:
apukám ott dolgozik 30 éve, boldogan jelentem hogy eddig semmi baja:)
2010. nov. 14. 19:39
 6/8 anonim válasza:
Na hát akkor. A következő, apám készülékes...gőzfejlesztő stb. Én is bent melózok de máshol. Szóval amikor gyerek voltam, ők lemásztak bent a primer kollektorba a gőzfejlesztőnél. A vége az lett a történetnek hogy a sugárkapu jelzett. Csiszoló papírral sebesre csiszolták a mellkasukat, kiderült hogy belső sugárzás. Sokáig jártak pestre ilyen kezelésre vagy mi a lóp.csre. Nem lett bajuk, de kaptak ganyét. A bányába azért előfordul az ilyen, felületi szennyeződés elég sűrű ha az ember leállás alatt csúszik mászik a boxba. Én is elég sűrűn balettoztam a sugárkapunál meg mentem vissza zuhanyozni. Puff...ez megesik. Evvel jár. Egészségkárosító hatása a neoncsöveknek van. Az ember 12 órát lenyomja nem természetes fénybe úgy hogy természeteset nem lát idő után rábassza a szemét. Ott van a saválló padló aminn a nejlon cipővédőbe könnyű elcsúszni ha a hátadon lévő kb 50 kilós cumóval tornázol. Tudni kell hogy elég extrém helyek vannak bent. Nem egy lakatos műhelyi körülmények vannak. Aki azt mondja hogy nem veszélytelen részben igaza van részben nincs. Arra hogy az ember megsérüljön van esély, nagy. Arra hogy valami bajalesz a sugárzástól..arra is van esély de jóval kisebb
2012. febr. 26. 22:18
 7/8 anonim válasza:
Akár a reaktor fedelét is merérinthetnéd működés közben, nem lenne semmi bajod.
2013. aug. 3. 22:47
 8/8 anonim válasza:
Semennyire sem. Én ott vagyok reaktormérnök, mindig amikor belépek a reaktortérbe, magammal kell vinnem egy sugárzásmérőt, ami kb. akkora mint egy gyufásdoboz. Azok nincs kijelző, szóval nem látom hogy mekkora épp a sugárzás, de a munka után le kell adnom azt a sugárzásmérőt, és azalapján vissza tudják nézni hogy mekkora sugárzást kaptam. A saját szememmel is láttam, hogy amikor a reaktor közvetlen közelében voltam, akkor sem kaptam a normálisnál nagyobb sugárzást. Szóval saját tapasztalatból (is) tudom, hogy akár meg is érintheted a reaktor fedelét működés közben, akkor sem kapsz a normálnál nagyobb sugárzást.
2014. dec. 27. 01:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!