Hány atomerőmű robbant fel Fukushimában? És melyik mikor?
Beszámolót kell csinálnom a suliba a Japánban történtekről, de nem nagyon vagyok képben, hogy mi is történt...
Kérlek, segítsetek nekem!!
Hány atomerőmű van/volt és ebből hány robbant fel??
Előre is köszönöm.
14/L
Egyetlen atomerömü sem robbant fel, és nem is fog, ilyen veszély nincs.
A hütörendszerböl jutott ki hidrogénnel kevert levegö és ez "robbant" (keress rá a durranógáz cimszóra), de ennek semmi köze az atomrobbanáshoz.
Szia!
A legfontosabb: nem atomrobbanás, hanem gázrobbanás történt.
A fukushimai atomerőmű egyes blokkjában történt a robbanás. Az oka az volt, hogy amikor a földrengés történt, maga a reaktorblokk működése automatikusan leállt, úgy, ahogy tervezték ilyen esetekre. Megszűnt az áram termelése is.
A következő lépés az lett volna, hogy a blokk az országos hálózatból kapjon áramot, hogy a hűtéshez a szivattyúkat működtetni tudják.
De sajnos az országos hálózatban is szünetelt az áramszolgáltatás. Így a hűtést biztosító szivattyúk is leálltak.
Ezért a rendszer túlmelegedett és gázrobbanás történt, aminek következtében radioaktív anyagok kerültek a környezetbe.
Statisztikai adatokat a japán atomerőművekről egy nagyon jó térképpel itt találsz:
Ugyanitt van pár adat az Európai Uniós atomerőművekről is, és pár link angol nyelvű oldalakra.
Sok sikert a beszámolóhoz!
Tessék itt egy leirás, mi is történt.
Nem volt robbanás, legalábbis nukleáris értelemben, ahogy előttem is írták,
Mivel az aktív térben megnőtt a nyomás a hűtés hiányában, ki keltet engedni némi vízgőzt, de ez reakcióba lépve egyéb anyagokkal (talán cink) H2 fejlődést okozott, és ez jutott ki a reaktor külső területébe, és robbanva felnyitotta a 2. vagy 3. védvonalat nem tom. pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!