Melyik (volt) a legnagyobb atomerőmű és melyik termeli a legtöbb energiát?
Nemrég találtam ezt az oldalt: [link]
Vajon ez még aktuális lehet mert ezek szerint a Kariwa-i atomerőmű a legnagyobb és a legtöbbet termelő is.
Hát nem semmi az tuti. Viszont szerintem az méginkább elképesztő, hogy a legnagyobb erőmű a világon egy Vízerőmű Kínában és több mint a kétszeresét termeli annak mint amit a legnagyobb atomerőmű termel! Elképesztő!!
Ja meg mégegy linket találam: [link]
Eszerint a Finnországi Olkiluotóban van a legnagyobb TELJESÍTMÉNYŰ atomerőmű tehát ellentmond a korábbi linknek. :-/
A Kashiwazaki-Kariwa a legnagyobb, Japánban.
tegnap 23:24
Nem az erőmű, hanem a reaktorblokk lesz a legnagyobb.
Ez a kérdés egy kicsit pontatlan. Mert nem biztos, hogy a legnagyobb villamos teljesítményű erőmű fogja a legtöbb villamosenergiát előállítani évente.
Pl a kanadai Bruce atomerőmű (világ második legnagyobbja) névleges teljesítménye ugyan kisebb, mint a japán Kashiwazaki-Kariwa névleges teljesítménye; DE ennek ellenére évente sokkal több villamosenergiát termel. Jobb ugyanis a kihasználtsága. Ritkábban kell megállnia üzemanyagcsere, üzemzavar miatt, gyorsabban be lehet tölteni az új üzemanyagot... (Bár a Candu-reaktoroknál lehet üzem közben is cserélni üzemanyagot)
A másik probléma (az előző válaszadó már leírta): atomerőmű és blokk nem ugyan az. Az atomerőmű egy vállalat, ami egy vagy több egymástól teljesen függetlenül működő blokkból áll. A finn olkiluotoi EPR (ha egyszer kész lesz) akkor a legnagyobb teljesítményű blokk lesz (Bár épül ugyanilyen a franciáknál, kínában, indiában). De ettől függetlenül még mindig lesznek nagyobb teljesítményű atomerőművek, mint az olkiluotoi erőmű. (Sok kis blokk többre megy.)
Egyébként van az EPR-nél is nagyobb teljesítményű blokk. A US-APWR villamos teljesítménye kicsit nagyobb lesz.
Vízerőmű Kínában:
Hát nem semmi az tuti. Viszont szerintem az méginkább elképesztő, hogy a legtöbb halálos áldozatot követelő baleset egy vízerőmű miatt következett be. Többen (170 EZREN) haltak meg ebben a balesetben, mint a hirosimai ATOMBOMBA robbantásban és következményeiben, és 11 millióan vesztették el az otthonukat. Elképesztő!!
A csernobili katasztrófa közvetlen áldozatainak száma 56, a közvetettekére 40 000 a felső becslés. Te azt mondod, hogy a legnagyobb vízerőmű a világon kétszer akkora, mint a legnagyobb atomerőmű. Én meg azt, hogy legalább ötször veszélyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!