Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az Egely (vagy milyen) kerék...

Az Egely (vagy milyen) kerék (igazából) a hőenergiát "méri"?

Figyelt kérdés
Pontosabban a hő hatására indul be a forgás? Fizikaórán is csináltunk egy ilyen kísérletet, kézhőre, gyertyalángra elindult a forgása egy "lapátsornak".
2011. máj. 13. 23:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

[link]

Ezen a blogon eleg jol el van magyarazva a dolog. Bar a blog iroja egyebirant egy nagy barom. :D

2013. márc. 25. 03:17
 12/13 anonim válasza:
20%

Hogy mindez hogyan jött az Egely kerékhez? Úgy, hogy ezek a dolgok nem felelnek meg a fizika alapelveihez, mégis léteznek (nagy részük).

Az pedig, hogy neked 5 perc alatt nem sikerült irányítanod a psi wheel-t, az a te bajod. Kell legalább egy hét arra, hogy meg tudd állítani és ellentétesen forgatni.

Persze, ha úgy állsz hozzá, hogy lehetetlen, akkor pedig valószínű, hogy nem fog egykönnyen menni, de rád hagyom, majd ha a tudósok bebizonyítják, hogy az ember az agyával képes mozgatni dolgokat, akkor emlékezz erre vissza.

Na most akkor térjünk rá ara, hogy a szél forgatja.

Azért, mert te odaraktad az ablakod elé, ahol sosincs szélcsend nem jelenti azt, hogy nem lehetséges.

Nekem üveg búra alatt működik, teljesen valószínű, hogy a szél forgatja. Végül is a szél bármin áthatol, nincs mi ellenállna neki.

Az pedig, hogy az üveg alatt tudom mozgatni annak köszönhető, hogy én HISZEK BENNE, és nem hagytam abba egy hónap után, hogy ez nekem nem megy.

2013. márc. 25. 15:13
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem. A hőenergiábból adódó légáramlás a forgásnak max. 1/10-ét adja. Az életenergiát méri.
2013. aug. 28. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!