Kis érdekesség:Ki tudja, hogy mekkora az átmérője egy hagyományos konzerves doboznak és egy cigarettának és miért pont akkora?
Walter Sobchak
Igen a konzerv nagyjából 100 mm ami egy kézigránát méretével egyenlő.
A cigaretta pedig 7,62 mm ami a hüvelyben található lőszer átmérője.
És de,eredetileg ezért csinálták ekkorára mert egy dohánygyár 20 percen belül át tud állni lőszergyártásra.
"mert egy dohánygyár 20 percen belül át tud állni lőszergyártásra."
Mert a cigarettát ugyebár lemezvágóval, présgéppel és egyéb fémmegmunkáló gépekkel csinálják. Ezt jól nézd meg, aztán sorold fel, mely gépek alkalmasak cigaretta gyártására.
http://www.youtube.com/watch?v=jCpYuePoErs
Egyébként én is hallottam olyan sztorikat, hogy a Néphadseregnél a 100mm átmérőjű konzerveket a hk-sok viccből egy vetőtöltettel kilőtték a T-55-ös 100mm-es lövegéből. Ezek megtörténtek, de nem ezért egyforma a méretük.
Walter Sobchak
Én nem hiszek a véletlenekben ,nem hiszek abban,hogy a lőszernek is pont 7,62 mm az átmérője pont úgy mint a cigarettának pusztán véletlenségből.
Voltál már dohánygyárban?
Ha hiszed ha nem,kísértetiesen hasonló gépekkel dolgoznak,csak más vágófejeket alkalmaznak.
Ezért kell 20 perc az átálláshoz.
a lövedék az valóban 7.62 mm. De az nem tömör, hanem több réteg különféle fémből. De mondjuk a NATO-ban a lövedék 5.56mm, oroszoknál 5.45. Akkor ott a cigaretta is más?
És attól, hogy a lövedék 7.62 mm, attól még a hüvely legszélesebb pontján általában 9-11mm.
"Én nem hiszek a véletlenekben"
Én meg nem hiszek a városi legendákban, amiről mindenki hallott, de még senki nem tudta bizonyítani.
"NATO-ban a lövedék 5.56mm, oroszoknál 5.45. Akkor ott a cigaretta is más?"
Ismered a Slim cigarettákat?
"És attól, hogy a lövedék 7.62 mm, attól még a hüvely legszélesebb pontján általában 9-11mm."
És akkor mi van?
Egyébként a hüvelyeket külön szalagon gyártják.
"Én meg nem hiszek a városi legendákban, amiről mindenki hallott, de még senki nem tudta bizonyítani."
Ja mert majd az állam ezt nyilvánosságra fogja hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!