Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Letezik-e ertelmes elet a...

Letezik-e ertelmes elet a Foldon kivul?

Figyelt kérdés
2011. máj. 2. 08:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nézd meg a Stephen Hawking's Universe című dokumentum filmet. Borzasztóan érdekes, és minden kérdésedre kapsz választ. :)

De amúgy természetesen van máshol is értelmes élet a nagy számok törvénye alapján. És ez nem spekuláció, képzeld el, hogy van a naprendszer, aztán van a galaxisunk, amiben van 400 milliárd naprendszer, aztán van az univerzum, amiben van 800 milliárd galaxis. Tehát van 400 milliárdszor 800 milliárd naprendszer. Ez persze eléggé lebutított, de a lényeg megvan. Nem kicsi. És még nem is beszéltünk a párhuzamos univerzumokról, amiknek létezése szintén nem zárható ki.

2011. máj. 2. 11:25
 12/15 anonim ***** válasza:
attól függ mi számít értelmesnek. Élet biztos van a Földön kívül is
2011. máj. 2. 11:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Vologya ezt a témát annyi kérdésben boncolgattuk már és az élet fogalmát is. Ezek a fogalma csak a földön létező fogalmak és az értelem fogalma is. Pl értelmes ember az aki egy pillanatnyi jóért feláldozza az életét a földön pláne másokért.Nem. Lehet hogy a földön kívüli létben ez nem is lehet téma hiszen pl. ha több dimenzióban létező átutazó a lét akkor egyszer itt máskor ott és a térrel és idővel "játszadoznak".
2011. máj. 2. 11:39
 14/15 Zerkowitz válasza:
szerintem létezik mert a Világegyetem hatalmas
2011. máj. 2. 19:24
 15/15 Zerkowitz válasza:
én is nézem a stephen hawking universe című filmet
2011. máj. 7. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!