Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyire valószínű, hogy...

Mennyire valószínű, hogy megrázott az áram?

Figyelt kérdés

Szóval épp fürödtem a kádban. Nagyban engedtem a vizet és ahogy el akartam zárni a hideget, hogy csak meleg jöjjön véletlenül átnyomtam a kapcsolót a zuhany-módba. Hirtelen leforrázott, de nem tudom, biztosra, hogy csak a meleg víz volt vagy a közeli lámpához, esetleg a konnektorhoz ért hozzá. Teljesen be vagyok rezelve. Ahogy átkapcsoltam véletlenül, nagyon hirtelen jött a zuhanyból és össze-vissza csapkodott a "slag"-része. Igazából akkor nagyon megijedtem, mert tényleg hirtelen történt az egész aztán most kezdtem gondolkozni, hogy esetleg áram is megüthetett. a lámpától és a konnektortól is nagyjából 2 méter vízszintesen és 2 méter felfelé választott el. (ültem, a zuhanyrózsa pedig a csap köré volt tekerve.)

Lehet, hogy megütött az áram, vagy inkább csak nagyon megijedtem? Mik lennének a tünetek, ha áram csapott volna meg?

2011. ápr. 4. 19:04
 1/2 anonim ***** válasza:

inkább csak egyszerűen leforráztad magad.

ha megütött volna az áram, azt az érzést semmi mással nem lehet összetéveszteni...

meg még lenne rajtad villámnyalábos bőrpirosodás is(vagy égéses seb)

2011. ápr. 4. 19:09
 2/2 anonim válasza:
Biztos láttál volna szikrákat és legalább akkora csattanást, hogy a füled bedugodjon. Szóval ha erről nem tudsz nem volt ott semmi áramütés.
2011. ápr. 6. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!