Mi történik ha kanalat teszünk a mikróba?
Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 17:09
21/27 anonim válasza:
Én a teavajat tettem be a papírba. Kis idő után szikrázott és kigyulladt a papír, de ennyi. A kanáltól rövid távon nem lesz semmi szerintem. De egy CD már robban.
"Brainiac a discoveryn"
22/27 anonim válasza:
Mivel látom, hogy itt szakértők vannak, fel merek tenni egy idevágó kérdést. Régi grillezős mikróm van, és a belső oldalfalán egy csavarokkal rögzített fémlap szerűség. Már régóta látom, hogy azon a részen be van feketedve, de most már olyan, mintha megolvadt volna, ugyanis a fémlap széle lyukas lett. Erre azt mondta egy ismerősöm, hogy biztos attól lett ilyen, hogy fémkanalat hagytunk benne. Az tény, hogy elég sokszor szikrázott az utóbbi időben, és akkor is ha olyan bögre volt benne, ami tidtommal nem tartalmaz fémet. Persze lecserélem a mikrót, de a hozzáértő válaszolóktól kérdezném, hogy mitől "lyukadhatott ki" a belső oldalfalon a fémlap?? Lehet összefüggés a fémkanállal??
23/27 anonim válasza:
A mi mikrónk haszn utasítására rá van írva, hogyha italt melegítünk, tegyünk bele kanalat (!!!), mert így a kanál mozgásából látni, nem fut-e ki
24/27 anonim válasza:
Pofázhatok én itt bármit!A kettővel feljebb lévő KÉRDÉS! 100%,az én tapasztalatból,és kisérletezésekből leszűrt tudásom meg le lett pontozva.Köszönöm.
27/27 anonim válasza:
Ha egy pohár vízben teszed a nikróba, semmi különös nem fog történni: a víz melegszik, a kanál meg alig, mert a víz elnyeli az állóhullámokat, a kanál felszínén pedig keletkeznek ugyan örvényáramok, de ezek elhanyagolhatóak, és az általuk keltett hőt a kanál elvezeti.
HA azonban víz nélkül teszed be a kanalat, semmi sem nyeli el az állóhullámokat, az magára a készülékre adja le az energiája nagy részét ( mintha üresen menne a mikró) és tönkreteszi azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!