Mi történik ha kanalat teszünk a mikróba?
Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 17:09
1/27 anonim válasza:
Én néha bennefelejtem a kajába a kanalat és úgy teszem be í mikróba, ha rövid ideig marad benne akkor semmi (legalábbis idáig még nem tapasztaltam semit) :)
2/27 anonim válasza:
én egyszer - mikor vajat akartam olvasztani- véletlenül a papirjával tettem- ki volt kapcsolva agyacskám :D - és szikrázott, villámlott, de nem lett baja semmi...csak ez játszódot le
3/27 anonim válasza:
meleg lesz a kanál, és nem tudod megfogni:D
4/27 anonim válasza:
a mikro hullámok miatt kilökődik az elektron, innentől kezdve szikrázás, túlzott idő után pedig tönkreteszi a gépet
5/27 anonim válasza:
Semmi nem történik.A fémek visszaverik a mikrohullámokat,a kaja pedig elnyeli azt is ami a kanálról vetődik vissza.A kanál nem fog felmelegedni túlzottan.Gondolkodj,a mikró fala is fémből van!Sőt némely mikróban van grillsütő betét is,ami szintén fém (nem a kvarc grillre gondoltam),és az sem befolyásol semmit.Egy a lényeg,bármit berakhatsz a mikróba,de legalább egy pohár vizet rakj mellé!!Akkor a mikrónak nem történhet baja,mert van ami elnyelje a sugárzást.
6/27 anonim válasza:
nem hiszem h a vajas papir szikráját elnyellte volna egy pohár viz.....
7/27 anonim válasza:
A 19.07 esnek a mikró "befelé" müködik nem kifelé például ezértsem lessz meleg a burkolata. A kérdésre ha sokat felejtedben a kanalat akkor elromlik a mikró.
8/27 anonim válasza:
Ha fémet teszel a mikróba, az nem elnyeli, hanem visszaveri a melegítést végző magnetron sugarait. Ahogy forog a cucc a mikróban, megvan rá az esély, hogy ezek a sugarak visszajutnak a magnetronba, ami idővel tönkreteszi.
9/27 anonim válasza:
A lepontozott 19:07-es vagyok. [link] Oldalt végigolvasni,gondolkodni,és majd csak utána lepontozni!!Köszönöm,hogy segíthettem!
10/27 anonim válasza:
Na,épp most próbáltam ki.1 pohár(2dl)víz,1 evőkanál(roszdamentes),850W mikróteljesítmény,2perc üzemidő.Eredmény:a pohár víz felforrt,a kanál épp hogy langyos lett.A mikró még mindig működik.Lehet kipróbálni,és utána lepontozni!
A 19:07-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!