Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi történik ha kanalat teszünk...

Mi történik ha kanalat teszünk a mikróba?

Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 17:09
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
84%
Én néha bennefelejtem a kajába a kanalat és úgy teszem be í mikróba, ha rövid ideig marad benne akkor semmi (legalábbis idáig még nem tapasztaltam semit) :)
2009. febr. 27. 17:17
 2/27 anonim ***** válasza:
98%
én egyszer - mikor vajat akartam olvasztani- véletlenül a papirjával tettem- ki volt kapcsolva agyacskám :D - és szikrázott, villámlott, de nem lett baja semmi...csak ez játszódot le
2009. febr. 27. 17:43
 3/27 anonim ***** válasza:
60%
meleg lesz a kanál, és nem tudod megfogni:D
2009. febr. 27. 17:47
 4/27 anonim ***** válasza:
73%
a mikro hullámok miatt kilökődik az elektron, innentől kezdve szikrázás, túlzott idő után pedig tönkreteszi a gépet
2009. febr. 27. 18:14
 5/27 anonim ***** válasza:
63%
Semmi nem történik.A fémek visszaverik a mikrohullámokat,a kaja pedig elnyeli azt is ami a kanálról vetődik vissza.A kanál nem fog felmelegedni túlzottan.Gondolkodj,a mikró fala is fémből van!Sőt némely mikróban van grillsütő betét is,ami szintén fém (nem a kvarc grillre gondoltam),és az sem befolyásol semmit.Egy a lényeg,bármit berakhatsz a mikróba,de legalább egy pohár vizet rakj mellé!!Akkor a mikrónak nem történhet baja,mert van ami elnyelje a sugárzást.
2009. febr. 27. 19:07
 6/27 anonim ***** válasza:
81%
nem hiszem h a vajas papir szikráját elnyellte volna egy pohár viz.....
2009. febr. 27. 19:10
 7/27 anonim ***** válasza:
80%
A 19.07 esnek a mikró "befelé" müködik nem kifelé például ezértsem lessz meleg a burkolata. A kérdésre ha sokat felejtedben a kanalat akkor elromlik a mikró.
2009. febr. 27. 20:05
 8/27 anonim ***** válasza:
91%
Ha fémet teszel a mikróba, az nem elnyeli, hanem visszaveri a melegítést végző magnetron sugarait. Ahogy forog a cucc a mikróban, megvan rá az esély, hogy ezek a sugarak visszajutnak a magnetronba, ami idővel tönkreteszi.
2009. febr. 27. 20:15
 9/27 anonim ***** válasza:
77%
A lepontozott 19:07-es vagyok. [link] Oldalt végigolvasni,gondolkodni,és majd csak utána lepontozni!!Köszönöm,hogy segíthettem!
2009. febr. 27. 20:29
 10/27 anonim ***** válasza:
66%

Na,épp most próbáltam ki.1 pohár(2dl)víz,1 evőkanál(roszdamentes),850W mikróteljesítmény,2perc üzemidő.Eredmény:a pohár víz felforrt,a kanál épp hogy langyos lett.A mikró még mindig működik.Lehet kipróbálni,és utána lepontozni!

A 19:07-es vagyok.

2009. febr. 27. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!