Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi történik ha kanalat teszünk...

Mi történik ha kanalat teszünk a mikróba?

Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 17:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
74%

Vicces h egy fizikus hallgatót hülyézel le kedves 19:07, másrészt nem azt írtuk h azonnal....

utánaolvasni, esetleg engem lepontozni, de hidd el értek hozzá

2009. febr. 27. 20:52
 12/27 anonim ***** válasza:
74%

és tudok írni, csak siettem, előző vagyok,

bocsánat a lehülyézés szóért, az is a sietség, mindegy, remélem segítettünk

2009. febr. 27. 20:57
 13/27 anonim ***** válasza:
74%
Bocs senkit nem hülyéztem le.De ha értessz hozzá,akkor tudnod kell,hogy a mikrónak semmi baja nem lesz egy kanáltól,ha van elegendő víz is mellette.Főleg ha ez nem mindennapos dolog.Én nem vagyok fizikus hallgató,csak egy sokat tapasztalt elektroműszerész.
2009. febr. 27. 20:59
 14/27 anonim ***** válasza:
98%

Hmm.:)) Most én is jól beszállok!:)

Úgy tudom (de csak hallottam), hogy a modernebb mikrókba már beépítenek valamiféle védelmet ez ellen. Ez elvileg le kellene állítsa ilyenkor a mikrót.

De! Én már javíttattam mikrót, magnetront kellett cserélni benne, a szaki azt mondta, hogy ez annak a következménye, hogy fémet melegítettek benne, az visszaverte a sugarakat, és tönkretette a sugárzót.

Különösebben sem alátámasztani, sem cáfolni nem tudom. Csak egy tapasztalat.:)

2009. febr. 27. 21:10
 15/27 anonim ***** válasza:
93%
Jó, elhiszem h értesz, hozzá, én viszont most tanultam, a lehülyézésért pedig bocsánatot kértem az előbb, bocs mindenért , de hidd el, a víz nem biztos h elnyeli, pl nagyon jó dielektrikum a deszt víz, bár a sima víz az nem deszt víz
2009. febr. 27. 21:15
 16/27 anonim ***** válasza:
82%
Másrészt pedig , ha nem így van, ahogy én leírtam , akkor elmondanád, hogy ha pl fém bevonatos bögrében melegítek vizet akkor miért szikrázik?
2009. febr. 27. 21:18
 17/27 anonim ***** válasza:
92%
Azért,mert a fémbevonatos bögrén a csík körbe fut,és egy egy menetszámú tekercset alkot,amiben a mikrohullámok miatt örvényáram keletkezik,ami annyira felmelegíti,hogy elég.Egyébbként így működik az indukciós kemence is.Remélem segítettem.A hülyézést,meg már rég elfelejtettem.
2009. febr. 27. 21:29
 18/27 anonim ***** válasza:
81%
Hm, ez igaz, akkor is nem próbálom ki mert tudom, h bizonyos idő után igazam lenne, és nem óhajtom tönkretenni a mikronkat
2009. febr. 27. 21:39
 19/27 anonim ***** válasza:
87%

ha fém kanalat teszel bele akkor egy kis idő mulva azt veszeg észre, hogy szikrázik, mint az isten nyila xD

Ha műanyagot akkor elolvan egy kis idő múlva xD

2009. febr. 28. 21:18
 20/27 anonim válasza:
82%

Sziasztok!

Itt Mindenkinek igaza van!

A régi mikrohullámú sütőket tönkreteszi a fém.Ezeknél a sütőknél egy irányból érkeztek a rádióhullámok.

Az újabb gépeknél (3D),lehet fémet betenni,akár fém pohárban is legfeljebb hideg marad benne az étel.Vannak készülékek,amelyhez egy spéci fémtálat adnak sütéshez mikrohullám+grill egyszerre megy,ebben a funkcióban egy grillcsirke 12 perc alatt elkészül e fém tálban(Crisp)

2009. márc. 1. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!