Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A Pearl Harbor-i támadásról...

A Pearl Harbor-i támadásról tudtak az amerikaik?

Figyelt kérdés

a Mennyit tudtok magyarok könyvben olvastam róla, amiben a Leleplező folyóiratból vannak cikkek

meg sok más érdekes dolog is van benne

ti olvastátok már?

2011. márc. 29. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:
én azt olvastam tudtak róla de semmibe vették hogy okot kapjanak a háborúba való belépésre. Úgy csináltak mintha meglepte volna őket így mindenki úgy tekint rájuk hogy ők a hősök. De ezt csak olvastam valahol nem tudom mennyi a valóság alapja de én eltudom képzelni.
2011. márc. 29. 22:03
 2/7 Panda Péter ***** válasza:
azért azt nem hiszem, hogy szándékosan tálcán kínálták volna a fél flottájukat és több ezer katona életét. persze összeesküvés elméleteket mindig lehet gyártani.
2011. márc. 29. 22:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Ugyanezt olvastam, mint a többiek, és még azt, hogy az ausztrál felderítés már egy héttel előre jelezte, hogy egy nagy japán flotta jön PH felé, de direkt figyelmen kívül hagyták.
2011. márc. 29. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Miután az Amerikaiak elsüllyesztettek egy kis Japán tengeralattjárót kezdésnek...(Amerika Lőtt először,ott van a wiki-n is!!) számíthattak válaszra,csak nem gondolták hogy ekkora erőket vonnak a japánok össze.

A válasz igen,tudhattak róla hogy lesz Japán támadás.

2011. márc. 30. 04:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Csak a béna I.vh-s csatahajókat hagyták ott, a modern anyahajókat pedig kirendelték. Ja és a japán hadüzenet előbb érkezett mint a támadás de a japán külügyminisztert 4 órán keresztül váratták aki így nem tudta átadni a hadüzenetet.
2011. márc. 30. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Utána már biztos.
2011. márc. 30. 11:11
 7/7 anonim válasza:
A Japánok mindig üzenetekkel "bombázták" őket hogy mennyire béke szeretők és nem akarnak háborút.Az persze rá jöttek az Amerikaiak hogy ez csak egy "félre vezető hadművelet" volt, de akkor már késő volt és Pearl Harbourt meg támadták.
2012. ápr. 11. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!