Ha egy tojást 24 órára ecetbe teszünk, akkor ilyen gumiszerű lesz a tojás! Mitől van ez?
Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 20:33
1/5 anonim válasza:
A tojáshéjat nagyrészt karbonátok alkotják, amik az ecetben feloldódnak, viszont a tojás belső, lágy héját nem oldja gyenge sav.
2/5 anonim válasza:
A tojáshéj 95%-ban kalciumkarbonát (CaCo3). Ugyanaz, mint a vízkő. Ezt oldja fel az ecetsav.
3/5 anonim válasza:
A tojás kemény külső héja kalciumkarbonát amit az ecet felold és az alatta levő ecetben nem oldódó bőrhéj marad meg mert az fehérje amit az ecet inkább megszilárdít.
4/5 anonim válasza:
Javítok, mert a végén valaki rám fogja, hogy kobaltot raktam a tojáshéjba: CaCO3
5/5 A kérdező kommentje:
JAAAAH mostmár értem akkor... :D thx
2011. márc. 28. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!