Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért válik le könnyebben a...

Miért válik le könnyebben a tojás héja, ha a főző vízbe szórunk némi sót is?

Figyelt kérdés
2010. aug. 14. 19:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudom biztosan, de szerintem olyasmi lehet mint az ozmózis. Valamennyi víztartalma van a tojásnak, a héja pedig ezt egy kicsit átengedi, így a kinti, töményebb sóoldatba "igyekszik" a víz, a tojás pedig ettől kicsit összemegy és leválik a héjáról. Persze az is lehet, hogy marhaságokat beszélek :P
2010. aug. 15. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Számomra nagyon is valószínűnek hangzik:)
2010. aug. 16. 07:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!