Ha a magyarok Ázsiából jöttek, akkor hogy-hogy úgy nézünk ki mint a nyugatiak?
Figyelt kérdés
Azt hallottam,hogy a magyarok a Himalájától jöttek és Kr.e. 500 körül vándoroltak az Urálhoz,onnét pedig 600 körül fokozatosan a Kárpát-medencébe.Hogy-hogy nem úgy nézünk ki mint az ázsiaiak,vagy a Kelet-europidok?2011. febr. 26. 21:45
1/8 anonim válasza:
mert azóta a szláv, sváb, stb vérrel teljesen összekeveredtünk.
2/8 anonim válasza:
Már azóta összekeveredtünk a nyugatiakkal. A sok háború jóformán kiirtotta az eredeti népességet. De olykor - olykor rácsodálkozhatsz eg yeredeti ázsiai típusú arcra. Lehet, hogy a kínai bolt alkalmazottja, de az is lehet, hogy megörződtek a szülők génjeiben és szerencsésen összeadódtak az ősi magyarokra jellemző ázsiaias vonások. PL. kiugró arccsont(nekem is ilyen van) a haj egyenes száló, feketésbarna jellegzetes forgóval a fejtetőn (nekem is ilyen van) rövid görbe lábak, (nekem is, habár nem nagyon görbe) csinos, mozgékony test(nekem is ilyen van) nagy, csillogó szemek, (ez is... eléggé) .(Viszont már más, nyugati típusú tulajdonságokat is örököltem.)
3/8 anonim válasza:
Mer volt itt a tatár, meg a török, aztán eléggé drasztikusan megritkultunk :( vérfrissítésnek meg jöttek németek, szlávok, cigányok, meg mindenféle. A genetikánk már nagyon nem magyar, de a szívünk az az!
4/8 anonim válasza:
Mert pl a tatár járáskor majdnem teljesen kihaltunk és be kellett telepíteni egész országrészeket szomszédokkal. De ha elmész vidékre, ott sok himalájait találsz.
5/8 anonim válasza:
A mai "ősmagyar" kinézetű emberekben max. 5% eredeti magyar vér van.
A többi általában szláv...
6/8 hollófernyiges válasza:
A Himalája-részt nem tudom honnan vetted. Az uráli nép, mármint az eredeti finnugorok, nem a később odatelepült törökök-tatárok vagy az északra települtek akik szibériaiakkal keveredtek, szőke, europid népség.
Aztán a honfoglalás idején eleve nem volt üres a Kárpát-medence, avarok, szlávok, maradék germánok, valószínűleg legalább kétszer annyian lehettek mint a bejövő magyarok.
És keveredtünk a következő ezer év alatt is, csak nézz körül a környezetedben hogy hány Tóth, Horváth vagy szláv, sváb nevű van.
Akinek széles arccsontja és ferdébb szeme van, valószínűleg kun vagy jász származék, az Alföldön, Szolnok környékén gyakoriak.
7/8 anonim válasza:
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 2. 14:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!