A Sudoku mit fejleszt?
Figyelt kérdés
2011. febr. 17. 18:50
2/6 anonim válasza:
sztem semmit én életemben nem csináltam sudoku-t 12 éves koromban elmagyarázták a szabályokat aztán kapásból a legnehezebbet megcsináltam.Csak minden számra ránézel és megnézed hogy hogy áll négyzetek sorok és oszlopok függvényében,ennyi.
3/6 anonim válasza:
Te utolsó, te ilyen indigógyerek vagy ugye? Vagy kristály? Persze 4x4 sudokut bárki ránézésre meg tud oldani :) De kétlem, hogy az olyan rejtvényeket, amik a gépemnek is már fél másodpercig tart megoldani, te egyből megoldanál, akár egyből, akár kis gondolkodással.
A sudoku fejleszti a sudokumegoldó képességedet. Igazából szerintem különösebb skillt nem fejleszt, de mozgásban tartja az agyadat, ami hasznos, nem tunyul el a logikád. Ha nagyon bele akarjuk erőltetni, akkor összefüggéseket segít meglátni.
4/6 anonim válasza:
Logikai képességet, és azt, hogy mindig megtaláld a kilenc számjegy közül a hiányzókat.
5/6 anonim válasza:
Vissza az elsőhöz: igen, rontja a szemet, az egyikkel csak vízszintesen, a másikkal csak függőlegesen tudsz olvasni, ha túlzásbba viszed.
6/6 anonim válasza:
Valójában sokkal többet fejleszt, mint csak a "sudoku-megoldó" képességet. :D Bár kétségtelen, hogy minél többet oldasz meg, annál ügyesebb leszel benne. De emellett frissen tartja az elmét, fejleszti a logikát és most figyelj! a koncentrációs képességet, a fókuszt. Elég egyetlen apró figyelmetlenségi hiba és az egész sudoku el van rontva, nem fognak kijönni a számok. Rengeteg tézist kell felállítani (most persze a legnehezebb szintű sudoku feladványokról van szó), vagyis sok "ha-akkor" kapcsolatot. És nem vonhatsz meg egyetlen rossz következtetést sem, mert akkor oda az egész. Ha pedig sikerül ezt a fajta gondolkodásmódot magadévá tenni, akkor valóban segíthet az életben is jobb döntéseket hozni, jobban átlátni az összefüggéseket. Mert szerintem ez tanulható. Azért nyilván érdemes a helyén kezelni szórakoztató játék lévén, tehát mondjuk nem fejleszt úgy, mint egy SAKK, de azért egy-egy mester szintű sudoku igenis tartogat kihívást még a legelvetemültebb sudokusoknak is. :D Jó rejtvényfejtést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!