Ha A és B űrhajó fénysebességgel halad (tegyük fel! ) egymás mellett, majd az "A" hajó nagyobb sebességre kapcsol akkor egy fix pontból nézve ezt az eseményt mit látunk?
"Arra még mindig választ várok,hogy a fénysebesség átlépése lehet e egyfajta kulcs más dimenziókhoz?"
nem. pontosan fordítva.
A tényleges sebességed nem fogja a fénysebességet átlépni.
A fénynél gyorsabb utazás, azaz "hamarabb érsz oda, mint a fény" kulcsa a magasabb dimenziók, tértorzulás stb.
Pongyolán fogalmazva, csak úgy érhetsz oda elöbb, mint a fény, ha nem azon az úton közlekedsz, mint a fény. Hamarabb érsz oda, de nem leszel gyorsabb nála. "Levágod a kanyart."
Érdekes. De megmondom őszintén, nekem ez már magas.
Talán nem ártana olvasgatnom némi kvantumfizikát ehhez, hogy megértsem.
Azért köszönöm. ;)
sokat kérdező
Engem baromira izgat az is,hogy létezik az a távolság,ahonnan a földet szemlélve még élnek kardfogú tigrisek,vagy közelebb érve építik a piramisokat,stb.(légyszíves ne menjünk bele ,hogy:"igen létezik de nincs ilyen távcső...")
Ha mondjuk 5 ezer fényév távolságából(a föld bronzkorszakából) 2x-es fénysebességgel elindulunk a föld felé ,akkor
a: 2500 év múlva megérkezhetünk a földre a középkor kezdetére(~ie.500),miközben az út alatt a történelmet 2x-es sebességgel nézem a már említett videólejátszón,vagy
b: mire megérkezünk a földre 4509 lesz s az úton a "videólejátszó" nagyjából 4x-es sebességgel pörög?
(c:a földről 7009-ben látnám,mikor elindul az űrhajó -legalábbis addig a pillanatig,míg el nem éri a fénysebességet?)
Azt hiszem,most zavarodtam bele!A fent leírtak alapján a földről nézve e űrhajót,7009-es év alapján más évszámok jönnek ki!Baromi nagy az ellentmondás!
Segítsetek helyretenni ha értitek a kérdést!
Arról beszélsz, hogy a múltunk ott kering a világűrben, és még látható? Igen... de azért az az óránként 1 foton, amit elfoghatsz belőle - nem sok. A Sarkcsillagot láttad már? Csak 500 éve volt ilyen, amilyennek most látod - aztán alig látsz belőle valamit.
A többi, amit írtál, fantázia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!