Mi most melyik korban élünk?
Figyelt kérdés
A történelmi korok kezdődtek az őskorral, aztán jött az ókor, középkor, újkor, legújabb kor. Hallottam az atomkorról is. Akkor mi most tulajdonképpen az újkorban élünk, és ez az atomkorszak(?), vagy ez már egy új kor=atomkor?
(Remélem, érthető voltam.)
2009. febr. 7. 18:00
1/11 anonim válasza:
legjobb tudomásom szerint ez az új kor, atomkorszakról nem tudtam, ebben a részében nem tudok segíteni
2/11 anonim válasza:
Majd az utódaink megmondják. :-)
3/11 A kérdező kommentje:
Bocsi. Nem az Újkor-ban, hanem a Legújabb kor-ban élünk(-e?).
2009. febr. 7. 19:13
4/11 anonim válasza:
de igen a legújabb korban élünk:D:D
5/11 anonim válasza:
A legújabb kor terminológiát a marxista történetírás az 1917-es októberi/novemberi bolsevik hatalomátvételtől számolta...ha ízlésednek megfelel, használd...javaslatom:
őskor, ókor, középkor, újkor, JELENKOR....üdv!
6/11 anonim válasza:
Hát ha a multból nézzük akkor most élünk a legujabb korban.De ha most a jelenben akkor JELEN korban élünk.
7/11 anonim válasza:
Igen, a korok nagyon vicces dolgok. Nekem a "modern" meg a "posztmodern" a kedvenceim... de hallottam már "posztposztmodernről" is. Kíváncsi leszek, mi lesz még néhány évtized múlva... Hihetetlen, hogy ennyire fantáziátlanok a "korelnevezők", bárkik is legyenek azok.
8/11 anonim válasza:
A töri atlaszomban így van: Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, és Jelenkor... remélem nem hagytam ki semmit, mert kicsit keverni szoktam. Viszont kicsit butaság, mert akkor akármelyik korban élünk az számunkra a jelenkor. Ennek a kornak is valami furcsa dolog fog véget vetni.
9/11 anonim válasza:
MZ/X szerint ez az "atom-ókor"
(Lásd Mézga család.)
:))
10/11 anonim válasza:
Elárulom akkor, hogy "Űrkorszaknak" hívják....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!