Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Én irányitom az agyam, vagy...

Én irányitom az agyam, vagy az agyam irányit engem?

Figyelt kérdés
2011. febr. 1. 14:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Az a TÉNY, kísérletileg bizonyított tény, hogy hamarabb ki lehet mutatni az egyén szándékát, mint hogy ő azt eldöntené, gondolom smafu.
2011. febr. 3. 18:37
 12/23 anonim ***** válasza:

ne haragudj meg rám, de micsoda? milyen szándékát lehet meghatározni előre az egyénnek? maximum a lehetőségeket lehet megmondani, de azt, hogy az egyén mit választ nem igazán...legalábbis egy átlag értelmű embernél ez nem fog átmenni. azt persze elhiszem, hogy bizonyos embereknél ez működik. de példának okáért, ha felemelem a kezem, te soha nem fogod megtudni a szándékomat, ugyanis nagyon sok oka lehet...hiába kötöttél rám ilyen vagy olyan gépet. Nem arra gondolsz végül is, hogy miféle cselekedetet tesz meg az egyén, hogy azt előre megmondani? Tehát azt mondod meg előre, hogy felemelem a kezem, ezt persze el is hiszem, mivel a szándékommal elindítom a folyamatot...de a szándékot te nem tudod, csak annak k9övetkezményét, ami fizikai kihatású. :P

Javíts ki ha tévedek.

az előtted szólónak pedig köszönöm a tiszteletet. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 3. 18:46
 13/23 anonim ***** válasza:
Rádkötök gépet. És meg tudom mondani, hogy te fel fogod emelni a kezed, még azelőtt, hogy te eldöntöd, hogy felemeled a kezed. Ergo a kéz felemelésének eldöntése csupán illúzió.
2011. febr. 3. 19:22
 14/23 anonim ***** válasza:

és az oka a kézfelemelésnek? az is illúzió lenne? mert gondolom az tiszta, hogy vagy felemelem a kezem, vagy nem, az csak két lehetőség. tehát azt mondod, hogy te hamarabb tudod, hogy én fel akarom emelni a kezemet, mint ahogyan én azt eldöntöm?

másrészről pedig én úgy veszem ki, hogy te a test megnyilvánulását határozod meg előre. nem konkrétan a döntést, ugyanis a döntésből jön a kézemelés, nem? szóval úgy értem, hogy döntést hozok, de az agyam ugye nagyon gyors sebességgel utasítást ad a kéznek. Te azt a pillanatot kapod el a gépeddel, amikor a döntés megszületik az elmémben, és az agyam elküldi a "parancsot" a kéznek. tehát a döntést nem előződ meg. :P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 3. 19:42
 15/23 anonim ***** válasza:
Ha nagybetüvel irom ki a tény szòt attòl még nem vàlik ténnyé.Nos, ha azt àllìtod hogy valòban meg lehet hatàrozni a tudat szàndékàt akkor hogy lehet az hogy eddig még senki sem kapott ezen felfedezéséért Nobel dìjat?Remélem tisztàban vagy azzal hogy egy olyan kérdésröl beszélsz melyre màr több mint 2 évezrede keresik a vàlaszt.Tudod ha sakkozom valakivel és pontosan tudom hogy mi lessz a következö lépése akkor mindìg én nyerek.Ha igaz lenne amit mondassz és valòban létezne olyan metòdus mellyel meg lehetne hatàrozni az egyén akaratàt akkor az az ember mely rendelkezne ezen tudàssal, tejhatalmù lenne.Teljes mértékben egyetértek az elöttem kommentelövel miszerint azok a metòdusok melyeket ezen kìsérleteknél alkalmaztak nem képesek meghatàrozni az egyén szàndékàt csakis a szàndék következményét ìgyhàt semmiféleképpen sem càfoljàk a független-függö vàltozò elméletét.
2011. febr. 3. 19:52
 16/23 anonim ***** válasza:
Istenem de hülyék vagytok :) Egyszerre szomorú és humoros nézni, ahogy lecsukott szemmel magyaráztok a világról. Csak a névb*zinak még hallucinációi is vannak közben...
2011. febr. 4. 07:30
 17/23 anonim ***** válasza:
Ö legalàbb többet képes felmutatni puszta spekulàciòk helyett...
2011. febr. 4. 14:53
 18/23 anonim ***** válasza:
Igen? Lol. Mutass egy konkrét dolgot, amit felmutatott, ahelyett, hogy csak oldalakat ír tele a (teljesen irreális) spekulációival.
2011. febr. 4. 16:57
 19/23 anonim ***** válasza:
LOL És te mit mutattàl fel?Én eddig csak üres szavakat làttam,ö legalàbb egy elmélettel àllt elö.
2011. febr. 4. 19:34
 20/23 anonim ***** válasza:

Üres szavak == utalás kísérletekre, amik egyértelműen bizonyítják, hogy az én szándékait (ti. felemelem a kezem) az agy előbb tudja, mint az én, ergo az agytól ered.

Elmélet == ezoterikus baromság.

Értem. Érdemes veletek beszélgetni.

2011. febr. 5. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!