Melyik volt a legjobb és legbrutálisabb középkori fegyver?
Figyelt kérdés
Mármint amit a régi korabeli hadviselésben használtak. Lőfegyvereket és ostromfegyvereket ne vegyük számításba, csakis kézi hidegfegyvereket! (pl: pallos, csatabárd, buzogány, alabárd, számszeríj....stb.) Nem muszáj kizárólag európai fegyvereket írni, ázsiai (vagy akár afrikai) fegyvereket is írhattok. Indokot is kérek. Köszönöm.2011. jan. 30. 15:56
11/18 anonim válasza:
Megpróbálok nem filozofálni, de nem a fegyver a brutális, hanem a forgatója... Elhangzott feljebb a láncos buzogány, amivel szép kis foltot lehet képezni a kárpiton, de ha választhatnék, hogy ezzel csapjanak fejbe, vagy bugylibicskával hámozzák le rólam a lágy szöveteket, szerintem az előbbit választanám.
12/18 tetris válasza:
Az a rúd, amire felfűzték a karóbahúzottakat.
13/18 anonim válasza:
A láncos buzogányt max párviadalokban használták. Ha nemvagy egy 150kg-os 2 méteres erőgép izomállat, akkor nemtudod megfelelő sebességgel mozgatni( Mire meglendíted lecsapják a karodat.)
Ez: a legbrutálisabb fegyver: http://www.youtube.com/watch?v=8PQiaurIiDM&feature=related
A legmeglepőbb meg a Chakram :)
14/18 anonim válasza:
15/18 anonim válasza:
valaki irta hogy a magyarok hunok reflex ijat hasznàltak , nem akarok kötekedni de nem igaz mivel vissza csapò ijat hasznàltak , de ebbe ne menjünk bele, a legbrutàlisabb szerintem azok a nyílvesszõk voltak amelyek szakàllas horgas kialakitàsuak voltak , ezeket nem lehetett eltàvolîtani a sebbõl mivel ha kiakartàk volna venni egy jòkora darabot kitètepett volna ahovà behatolt, kèzi fegyvereknèl pedig a ròmai gladiàtor viadalokon lehetett làtni direkt làtvànyosan brutàlisra kovàcsolt fegyvereket pl sica, gladius, kampòs szigonyok stb.
16/18 anonim válasza:
Utolsó: A reflex és a visszacsapó egy és ugyanaz. A gladius és társai pedig a történelem egyik-egyik legkókányabb fegyverei. Vastag, rövid, vércsatorna nélkül, pfúj. Kérdésre válaszolva: szerintem a legbrutálisabb az egykezes (nem láncos) tüskés buzogány volt. Buzogányhoz képest könnyű, de szerintem bárhova kapnál vele egyet, évtizedekig nyalogatnád a sebet. Arról nem is szólva hogy páncélokat viszonylag könnyen tropára szedi. A kedvenc fegyverem egyébként az enyhén ívelt szablyák. Szépek, gyorsak, rugalmasak, és az íveltsége miatt ahogy húzod a karoddal az ívet, mélyíti a sebet.
17/18 anonim válasza:
Az inkák(vagy kik) oxidián kardja a legbrutálisabb.
Nem lehetett vele vagni,mert ahoz nem volt elég éles.
A "penge" inkább egy ragadozó hüllő fogsorához hasonlított.
Borzalmas tépett sebeket lehetett vele okozni.
18/18 anonim válasza:
Á hülye vagyok és fáradt. Nem oxidián. Obsidian.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!